Directorul general şi directorul editorial ai revistei Le Nouvel Observateur au demisionat

Săptămânalul francez Le Nouvel Observateur, în curs de a fi preluat de proprietarii cotidianului Le Monde, a anunţat, miercuri, demisia directorului editorial al revistei, Laurent Joffrin, şi a directorului general, Nathalie Collin, care ocupa şi funcţia de preşedinte al comitetului director.

82 afișări
Imaginea articolului Directorul general şi directorul editorial ai revistei Le Nouvel Observateur au demisionat

Directorul general şi directorul editorial ai revistei Le Nouvel Observateur au demisionat (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Potrivit AFP, achiziţia pachetului majoritar de acţiuni la săptămânalul francez Le Nouvel Observateur, ce se confruntă cu mari pierderi financiare, de către oamenii de afaceri Xavier Niel, Pierre Bergé şi Matthieu Pigasse, care deţin cotidianul Le Monde, este în curs de finalizare.

Cei trei oameni de afaceri, care deţin cotidianul Le Monde din 2010, vor cumpăra 65% din acţiunile Le Nouvel Observateur pentru o sumă de 13,4 milioane de euro. Claude Perdriel, actualul proprietar al Le Nouvel Observateur şi fondatorul acestui săptămânal, va păstra 35% din acţiuni.

Până la desemnarea unui nou director editorial, Laurent Joffrin îşi va păstra toate responsabilităţile la conducerea revistei, se spune într-un comunicat de presă remis miercuri de Le Nouvel Observateur.

Potrivit comunicatului, Laurent Joffrin va continua să scrie editoriale în paginile Le Nouvel Observateur şi după renunţarea la funcţia de director editorial al revistei.

Tranzacţia ar urma să se deruleze prin intermediul companiei LML (Le Monde Libre), în cadrul căreia Xavier Niel, Pierre Bergé şi Matthieu Pigasse deţin părţi egale, şi va include şi site-ul de informaţii Rue89, care a fost cumpărat în urmă cu doi ani de Le Nouvel Observateur.

Claude Perdriel a anunţat, la începutul lunii decembrie, că este în căutarea unor investitori pentru Le Nouvel Observateur, prima revistă franceză de informaţii, care are un tiraj de peste 500.000 de exemplare, dar care înregistrează pierderi mari.

Conform AFP, Claude Perdriel şi-ar fi dorit un partener ca Xavier Niel, întrucât acest lucru ar însemna o apropiere de publicaţia Le Monde, al doilea cotidian francez ca importanţă. În urmă cu trei ani, prin intermediul unui parteneriat cu grupul Orange, Claude Perdriel a încercat fără succes să preia controlul Le Monde.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici