"Directorul nostru", de Jean Georgescu, prezentat la Festivalul European de Filme Restaurate

Pelicula "Directorul nostru" (1955), de Jean Georgescu, va fi prezentată la cea de-a patra ediţie a Festivalului European de Filme Restaurate "Another Look", care va avea loc în perioada 14 ianuarie - 18 februarie, la cinematecile din Tel Aviv, Ierusalim, Haifa, Holon şi Herzliya.

134 afișări
Imaginea articolului "Directorul nostru", de Jean Georgescu, prezentat la Festivalul European de Filme Restaurate

"Directorul nostru", de Jean Georgescu, prezentat la Festivalul European de Filme Restaurate

Proiecţiile filmului românesc "Directorul nostru", cu subtitrare în limbile engleză şi ebraică, vor avea loc sâmbătă, de la ora 14.00, la Cinemateca din Tel Aviv, pe 20 ianuarie, ora 19.00, la Cinemateca din Haifa, pe 28 ianuarie, ora 18.00, la Cinemateca din Holon, pe 29 ianuarie, ora 14.00, la Cinemateca din Ierusalim, şi pe 6 februarie, ora 18.00, la Cinemateca din Herzliya.

"Directorul nostru" îi are în distribuţie pe Alexandru Giugaru, Grigore Vasiliu-Birlic, Radu Beligan, Angela Chiuaru, Iurie Darie şi Horia Şerbănescu.

"Filmul meu atacă violent moravurile birocratice practicate în unele din instituţiile noastre, condamnă prin ascuţişul satirei pe acei funcţionari cu răspunderi mari sau mai mici care, cu bună stiinţă, tolerează aceste stări de lucruri, cultivînd servilismul, chiulul, necinstea. Acţiunea nuvelei are loc într-un spaţiu limitat impropriu pentru desfăşurarea unui film. Riscam să-i dăm un caracter static, obositor. Devenea, aşadar, necesar să extindem acţiunea, să introducem câteva scene de aerisire care să permită actorilor mai multă mişcare, să implice schimbări de decoruri, varietate în compoziţia imaginilor", declara Jean Georgescu, în 1955, pentru publicaţia Informaţia Bucureştiului.

Festivalul European de Filme Restaurate "Another Look" este destinat atât publicului larg, cât şi specialiştilor în istoria, conservarea şi restaurarea filmelor, informează icr.ro.

La ediţia din acest an vor participa filme produse între anii 1935 şi 1979 în România, Austria, Spania, Franţa, Polonia, Portugalia, Cehoslovacia, Belgia, Grecia, Italia, şi, pentru prima dată, un film israelian - "Trei zile şi un copil" (1967), de Uri Zohar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici