Directorul Teatrului Nottara: Sperăm să ne mutăm înapoi în doi ani

Directorul Teatrului Nottara din Bucureşti, Marinela Ţepuş, a declarat, luni, într-o întâlnire prilejuită de mutarea trupei de teatru şi a echipei instituţiei la sediul ArCuB Batişte din Capitală, că speră ca, în doi ani, să revină la sediul consacrat, cel din Bulevardul Magheru.

331 afișări
Imaginea articolului Directorul Teatrului Nottara: Sperăm să ne mutăm înapoi în doi ani

Directorul Teatrului Nottara: Sperăm să ne mutăm înapoi în doi ani

"Noi sperăm ca în doi ani să ne mutăm înapoi, iar asta depinde mult de proprietari şi de cât va dura procedura", a declarat Marinela Ţepuş, considerând reuşita echipei de a găsi un spaţiu care să găzduiască majoritatea spectacolelor o "victorie de etapă".

Finalizarea acestei probleme o reprezintă consolidarea şi întoarcerea Teatrului Nottara acolo unde a funcţionat timp de 55 de ani, a spus aceasta, adăugând că imaginea instituţiei se va adapta la noua sală de spectacole.

Teatrul Nottara îşi reia activitatea şi va prezenta un prim spectacol, "Crăciunul, altfel", luni, de la ora 19.30, la sala de spectacole a ArCuB. Activitatea instituţiei din spaţiul aflat pe Bulevardul Magheru se va încheia complet pe 20 ianuarie.

Sala ArCuB Batişte va găzdui 19 dintre cele 36 de producţii ale Teatrului Nottara, în timp ce altele vor fi jucate pe scenele Teatrului de Comedie şi Teatrului Metropolis. De asemenea, Marinela Ţepuş a făcut un apel către directorii unor teatre ca Odeon, Bulandra şi Naţional pentru a găzdui câte un spectacol de la Nottara.

"În prezent, şapte spectacole au rămas fără adăpost", a mai spus directoarea teatrului, între acestea aflându-se şi "Familie de artişti", regizat de Alexander Hausvater.

De asemenea, conducerea Teatrului Nottara se află în negocieri cu Cercul Mililtar Naţional, pentru a semna un acord potrivit căruia, de două ori pe săptămână, în acest spaţiu să fie jucate două spectacole. În plus, o dată pe lună, trupa de teatru va urca pe scena Palatului Cotroceni.

Teatrul Nottara din Bucureşti şi-a suspendat activitatea de la sediul din Bulevardul Magheru pe 23 noiembrie, în urma promulgării de către preşedintele Klaus Iohannis a legii care prevede interzicerea desfăşurării de activităţi în clădirile cu risc seismic ridicat, până la consolidarea acestora.

Teatrul Nottara funcţionează ca o instituţie de spectacole de repertoriu (conform Ordonanţei Guvernului numărul 21 din 31 ianuarie 2007 privind instituţiile şi companiile de spectacole şi concerte, precum şi desfăşurarea activităţii de impresariat artistic, cu modificările şi completările ulterioare), cu un colectiv artistic care are în componenţa sa 35 de actori angajaţi, doi regizori şi un scenograf şi cu o echipă tehnică şi administrativă de 85 de membri. Din noiembrie 2011, Marinela Ţepuş se află la conducerea teatrului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici