Discovery preia controlul în Eurosport, crescându-şi participaţia la 51% în grupul media sportiv

Discovery Communications a anunţat că a ajuns la o înţelegere cu compania media franceză TF1 şi îşi va creşte participaţia la Eurosport de la 20% la 51%, preluând astfel controlul în grupul paneuropean de media sportiv.

209 afișări
Imaginea articolului Discovery preia controlul în Eurosport, crescându-şi participaţia la 51% în grupul media sportiv

Discovery preia controlul în Eurosport, crescându-şi participaţia la 51% în grupul media sportiv

Tranzacţia prin care Discovery preia controlul în grupul Eurosport (care include Eurosport International şi Eurosport France) ridică valoarea acestei reţele internaţionale de media sportivă la aproximativ 1,2 miliarde de dolari (902 milioane de euro), după scăderea sumei de 115 milioane de dolari (85 milioane de euro) pentru Eurosport France, o sumă uşor mai ridicată decât cea estimată în decembrie 2012. Atunci, Discovery a anunţat preluarea a 20% din acţiunile grupului Eurosport, pentru aproximativ 222 de milioane de dolari (170 de milioane de euro), informează hollywoodreporter.com.

La momentul respectiv, Discovery a anunţat că are posibilitatea să îşi crească participaţia în grupul Eurosport până la sfârşitul anului 2014, însă compania a decis să îşi exercite această opţiune mai devreme. Noua înţelegere ridică costul acţiunilor Discovery în Eurosport la aproximativ 345 de milioane de dolari, mai scrie hollywoodreporter.com.

Conform noii înţelegeri, compania media franceză TF1 îşi va menţine participaţia de 80% în Eurosport France, cel puţin până la data de 1 ianuarie 2015.

Este de aşteptat ca tranzacţia să se finalizeze în următoarele luni. De asemenea, TF1 îşi va putea exercita o altă opţiune, respectiv de a negocia vânzarea restului de 49% din acţiunile sale în grupul Eurosport tot cu Discovery. Acest fapt ar putea conduce la un control total al Discovery asupra Eurosport.

Prin preluarea controlului în grupul Eurosport, Discovery Communications îşi întăreşte poziţia în Europa. Discovery Channel este cea mai larg distribuită televiziune de pe acest continent.

"Eurosport este una dintre cele mai puternice şi mai dinamice platforme din lume, dedicată sportului", a declarat, marţi, David Zaslav, CEO al Discovery Communications.

El a mai spus că preluarea controlului în grupul Eurosport este în conformitate cu strategia companiei Discovery de a creşte în mod organic, prin intermediul unor achiziţii şi parteneriate targetate.

La rândul său, Nonce Paolini, preşedinte şi CEO al TF1, a spus că încheierea acestei tranzacţii va contribui la creşterea valorii Eurosport şi la extinderea viitoare a grupului, având în vedere investiţiile consistente pe care Discovery le face în conţinut de calitate şi în dezvoltarea brandurilor sale la nivel internaţional.

Grupul Eurosport, cea mai importantă platformă multimedia de sport din Europa, s-a lansat în 1989. În prezent, Eurosport ajunge în 133 de milioane de case din 54 de ţări. În limba română, televiziunea Eurosport s-a lansat în 1997. În ianuarie 2005, s-a lansat Eurosport 2, iar în mai 2008 s-a lansat Eurosport în High Definition.

Discovery Communications este una dintre cele mai importante companii din lume în domeniul programelor documentare, având peste 2,5 miliarde de abonaţi în peste 220 ţări şi teritorii. În România, Discovery Networks distribuie în prezent mai multe televiziuni, între care Discovery Channel, TLC, Animal Planet şi Animal Planet HD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici