Discovery Science difuzează, marţi seară, programul special "Rosetta: Pe urmele unei comete"

Discovery Science va transmite marţi, de la ora 22.00, documentarul "Rosetta: Pe urmele unei comete", prezentând punctul culminant al unei misiuni ştiinţifice de mai multe decenii.

111 afișări
Imaginea articolului Discovery Science difuzează, marţi seară, programul special "Rosetta: Pe urmele unei comete"

Discovery Science difuzează, marţi seară, programul special "Rosetta: Pe urmele unei comete"

După ce, săptămâna trecută, robotul european Philae a aterizat pe cometa Ciuriumov-Gherasimenko, desprinzându-se de sonda Rosetta, Discovery Science prezintă eforturile premergătoare acestei misiuni, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Rosetta a intrat pe orbita cometei 67P/Ciuriumov-Gherasimenko, pe care şi-a lansat apoi "însoţitoarea": Philae, un robot de mărimea unei maşini de spălat. Acest laborator ştiinţific futuristic s-a ancorat solid de suprafaţa cometei şi a pornit într-o misiune pentru a preleva şi analiza date ce vor alcătui un "cufăr cu comori", considerat până acum imposibil de obţinut.

În programul "Rosetta: Pe urmele unei comete", care are o durată de o oră, Discovery Science va ilustra cronica acestei misiuni, relatată de vocile celor care au iniţiat această idee revoluţionară şi au făcut eforturi pentru îndeplinirea ei. De asemenea, telespectatorii vor putea asculta mărturii ale celor care au coordonat deplasarea sondei Rosetta în apropierea cometei şi l-au lansat pe Philae.

Discovery Networks Europa Centrală & de Est, Orientul Mijlociu & Africa (CEEMEA) este o divizie a Discovery Communications, lider mondial pe segmentul televiziunilor cu plată, care ajunge la peste 2,7 miliarde de abonaţi în peste 220 de ţări şi teritorii. Discovery Networks CEEMEA le oferă oamenilor posibilitatea de a-şi explora universul şi de a-şi satisface curiozitatea, prin intermediul celor 12 branduri de televiziune, în frunte cu Discovery Channel, TLC, Animal Planet, Discovery Science şi Discovery HD Showcase, dar şi prin intermediul produselor şi serviciilor comerciale şi educaţionale de top. Programele Discovery sunt difuzate în 19 limbi, ajungând la peste 261 de milioane de abonaţi din 105 ţări, de pe trei continente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici