Documentarul "Wild Carpathia", prezentat într-o proiecţie maraton la HipTrip Travel Film Festival

Cele trei părţi ale documentarului "Wild Carpathia" vor fi prezentate pe 24 mai, într-o proiecţie maraton, la Cinema Eforie din Bucureşti, la HipTrip Travel Film Festival, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

108 afișări
Imaginea articolului Documentarul "Wild Carpathia", prezentat într-o proiecţie maraton la HipTrip Travel Film Festival

Documentarul "Wild Carpathia", prezentat într-o proiecţie maraton la HipTrip Travel Film Festival

"Wild Carpathia" este o serie de documentare fenomen despre România, văzută ca ultim bastion european al conservării peisajelor naturale şi sălbatice. Jurnalistul britanic Charlie Ottley a străbătut ţara de la Carpaţi şi până la Dunăre, a stat de vorbă cu personaje pitoreşti - artizani, păstori, săteni, persoane publice şi artişti, dar şi personalităţi precum prinţul Charles de Wales şi principesa Margareta, pentru a descoperi ceea ce face din România un spaţiu unic.

Prima parte, "Transylvania", se concentrează pe potenţialul sălbatic şi moştenirea primită de la strămoşii daci, care a rămas aproape intactă în această zonă.

Pentru partea a doua a documentarului, "From the Mountains to the Sea", Charlie Ottley a făcut un tur prin partea vestică a României, a vizitat locul naşterii lui Vlad Ţepeş şi s-a întâlnit cu principesa Margareta în castelul Peleş din Sinaia, pentru ca apoi să coboare spre Dunăre şi să exploreze un ecosistem fără echivalent în Europa.

Cea de-a treia parte, "Wild Forever", este rezervată nordului ţării, Maramureş şi Bucovina, unde reporterul descoperă tradiţiile româneşti. De asemenea, această ultimă parte îl are ca invitat special pe prinţul Charles de Wales, intervievat şi în episodul "Transylvania", unul dintre străinii fascinaţi de România, dar şi unul dintre cei mai importanţi promotori ai frumuseţii acestui teritoriu.

Seria de documentare "Wild Carpathia" va rula pe 24 mai, la cinema Eforie din Bucureşti, într-un maraton în premieră în România, inclus în seara românească a HipTrip Travel Film Festival. La toate cele trei proiecţii intrarea este liberă.

HipTrip Travel Film Festival este un proiect al Fundaţiei OVI. Cu o activitate de peste trei ani în proiecte culturale, educaţionale şi sportive, Fundaţia OVI doreşte, prin organizarea primului festival de film de călătorii din România, să promoveze şi să susţină industria cinematografică de profil şi potenţialul turistic românesc.

Documentarul "Istanbul Unveiled", regizat de Şerif Yenen, va deschide prima ediţie a HipTrip Travel Film Festival, un eveniment cinematografic dedicat călătoriilor, care se va desfăşura între 23 şi 25 mai, în Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici