"Dreptul la timp", un recital inedit de poezie şi flaut dedicat poetului Nichita Stănescu, la ICR

"Dreptul la timp", un spectacol de poezie şi flaut, care va cuprinde unele dintre cele mai cunoscute versuri ale poetului Nichita Stănescu, de la a cărui naştere se împlinesc, marţi, 82 de ani, va avea loc miercuri, de la ora 18.30, la Institutul Cultural Român din Bucureşti.

342 afișări
Imaginea articolului "Dreptul la timp", un recital inedit de poezie şi flaut dedicat poetului Nichita Stănescu, la ICR

"Dreptul la timp", un recital inedit de poezie şi flaut dedicat poetului Nichita Stănescu, la ICR

Astfel, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, Isabella Drăghici, acompaniată de Ştefan Diaconu la flaut, va recita versuri din cele mai cunoscute volume ale poetului Nichita Stănescu, de la naşterea căruia se împlinesc, pe 31 martie, 82 de ani.

Printr-o metamorfoză în care muzicianul îşi asumă rolul conştiinţei poetului, iar actriţa devine întruparea acesteia, poezia însăşi, recitalul va aduce pe scenă câteva secvenţe ale acestei tensiuni creatoare. Desprinse de poet sau unite cu el, poezia şi muzica gândirii creatorului se împletesc într-un joc ce se constituie drept fir conducător al spectacolului. Neconvenţionalul spectacular îmbină cuvântul şi necuvântul, sunetul şi tăcerea, mişcarea scenică şi tensiunea statică, ilustrând prin secvenţe înlănţuite câteva teme esenţiale din lirica stănesciană: iubirea, timpul, spaţiul şi moartea.

Isabella Drăghici, actriţă, poetă şi prozatoare, este licenţiată a Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografică "I. L. Caragiale" din Bucureşti. A absolvit masteratul în studii religioase - texte şi tradiţii la Universitatea Bucureşti şi este, în prezent, doctorandă a Facultăţii de filosofie, Universitatea Bucureşti, în domeniul antropologia artei, cu o cercetare privind raportul dintre sacru şi arta teatrală. Este autoarea unui volum de versuri, laureată a numeroase concursuri de creaţie literară.

Ştefan Diaconu a început studiul pianului la Iaşi, iar, de la vârsta de 10 ani, a studiat şi flautul. A absolvit Facultatea de interpretare, specializarea flaut, clasa profesorului Ion Bogdan Ştefănescu, şi Facultatea de compoziţie, muzicologie şi pedagogie muzicală, specializarea dirijat orchestră. Este colaborator permanent al Filarmonicii "George Enescu" şi masterand al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, specializarea flaut. Ştefan Diaconu cântă pe un flaut Muramatsu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici