Duoul de violoncelişti 2Cellos concertează în premieră în România, pe 8 decembrie. Care sunt preţurile biletelor - VIDEO

Duoul de violoncelişti 2Cellos va concerta în premieră în România, la Sala Palatului din Bucureşti, pe 8 decembrie, de la ora 19.30, informează organizatorii evenimentului, Phoenix Entertainment.

1138 afișări
Imaginea articolului Duoul de violoncelişti 2Cellos concertează în premieră în România, pe 8 decembrie. Care sunt preţurile biletelor - VIDEO

Duoul de violoncelişti 2Cellos concertează în premieră în România, pe 8 decembrie (Imagine: www.2cellos.com)

În ritmurile antrenante ale toboşarului Dušan Kranjc, hiturile clasice ale muzicii rock vor răsuna de sub arcuşurile celor doi în atmosfera antrenantă care redefineşte conceptul de concert de violoncel, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX. De asemenea, experienţa live va fi întregită cu o dimensiune vizuală, prin prezenţa ecranelor mari care vor conferi o imagine de ansamblu a scenei întregii săli.

Cei doi tineri care au "răsturnat regulile muzicii clasice" Stjepan Hauser şi Luka Šulić au făcut înconjurul planetei, după ce coverul "Smooth Criminal" (Michael Jackson) a devenit un hit pe platforma YouTube, adunând peste 3 milioane de vizualizări în mai puţin de două săptămâni şi peste 10 milioane ulterior. Succesul pe care l-au avut le-a adus în cele din urmă un contract cu casa de discuri Sony Masterworks şi un turneu alături de Elton John.

Foarte repede, talentul şi stilul eclectic al celor doi i-au atras atenţia producătorului Bob Ezrin, care s-a ocupat de muzicieni precum Pink Floyd, Alice Cooper şi Kiss.

Trupa are două albume, "2Cellos" (2011) şi "In2ition" (2013). Primul a câştigat titlul de cel mai bun album internaţional şi s-a clasat pe locul întâi în topul de muzica clasică Billboard US, iar al doilea, bogat în colaborări cu artişti precum Elton John, Steve Vai şi Lang Lang, se bucură în continuare de critici pozitive.

Ceea ce îi face pe cei doi să fie apreciaţi este faptul că îmbină stilul clasic cu cel contemporan şi au grijă întotdeauna să insereze elemente-surpriză, dându-le unor piese precum "Thunderstruck" (AC/DC), "VooDoo People" (The Prodigy) şi "Welcome to the Jungle" (Guns'n Roses) o turnură total neaşteptată. Amândoi excelează în mânuirea arcuşului şi au o tehnică atât de avansată încât devin dificil de urmărit, se arată în comunicatul citat. De asemenea, pentru a crea un sunet plin, violonceliştii folosesc frecvent efecte de distorsionare şi delay, un lucru neconvenţional în muzica clasică, dar foarte întâlnit în genul rock.

Biletele pentru concertul de la Sala Palatului sunt disponibile la preţuri ce variază între 110 lei şi 300 de lei şi pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim - magazinele Vodafone, Germanos, Orange, Domo, librăriile Humanitas şi Cărtureşti, precum şi online, prin www.eventim.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici