După Franţa, Marea Britanie şi Ţările de Jos, "eco-terorismul" se răspândeşte şi în Spania

Nici Muzeul Prado din Madrid nu scapă de atacurile activiştilor ecologişti.

3955 afișări
Imaginea articolului După Franţa, Marea Britanie şi Ţările de Jos, "eco-terorismul" se răspândeşte şi în Spania

Twitter, Europa Press

Doi membri ai organizaţiei ecologiste „Futuro Vegetal / Viitorul Vegetarian”, s-au lipit astăzi de ramele picturilor „Maha goală” şi „Maha îmbrăcată” de Francisco de Goya, ambele expuse la Muzeul Naţional Prado din Madrid.

Pe peretele dintre cele două tablouri, ecologistele au scris mesajul „plus 1,5 grade celsius”, în semn de protest faţă de lipsa de acţiune politică împotriva schimbării climatice.

Cele două tinere au justificat acest gest ca fiind un avertisment „cu privire la creşterea temperaturii globale care va provoca instabilitatea climatică şi consecinţe grave pe întreaga planetă”.

Protestul de la Madrid se adaugă altor incidente organizate de ecologişti în ultimele săptămâni.

SURSA: Europa Pres

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici