Echipa seriei "Wild Carpathia" cere sprijinul românilor pentru a continua promovarea României - VIDEO, FOTO

Echipa seriei documentare "Wild Carpathia", în care au fost prezentate unele dintre cele mai frumoase zone româneşti, de la Munţii Carpaţi la Delta Dunării, vrea să continue campania de promovare a României şi solicită sprijinul românilor pentru a realiza un nou episod, intitulat "White Carpathia".

809 afișări
Imaginea articolului Echipa seriei "Wild Carpathia" cere sprijinul românilor pentru a continua promovarea României - VIDEO, FOTO

Echipa seriei "Wild Carpathia" cere sprijinul românilor pentru a continua promovarea României

Echipa care a realizat trilogia documentară "Wild Carpathia", difuzată în perioada 2011 - 2013, la nivel internaţional, prin intermediul televiziunii Travel Channel, a anunţat că intenţionează să continue campania de promovare a ţării noastre şi că vrea ca de această dată să prezinte frumuseţile naturale ale României, în timpul iernii.

Astfel, echipa "Wild Carpathia", în frunte cu prezentatorul acestei serii, jurnalistul britanic Charlie Ottley, a lansat o campanie de strângere de fonduri în vederea realizării unui al patrulea episod al seriei, care este intitulat "Wild Carpathia 4: White Carpathia". Acesta va prezenta "o faţă diferită a României", promovând frumuseţile, tradiţiile şi zonele rurale pe timpul iernii.

Campania se desfăşoară pe kickstarter.com, ţinta echipei "Wild Carpathia" fiind aceea de a strânge o sumă de cel puţin 50.000 de lire sterline, până pe 30 septembrie 2015, pentru ca acest documentar să poată fi realizat.

"Vă rugăm să ne ajutaţi să strângem restul fondurilor necesare pentru a produce cel de-al patrulea şi ultimul episod al seriei «Wild Carpathia». România a continuat să aibă reacţii negative în presa din Marea Britanie ca urmare a difuzării programului «The Romanians Are Coming» («Vin românii», n.r.), la televiziunea Channel 4, în prima parte a acestui an. Nu este o perioadă mai bună ca acum pentru a completa cea mai faimoasă serie care s-a făcut vreodată despre România şi pentru a arăta o dată în plus lumii întregi frumuseţile acestei ţări, cultura şi şarmul său, generozitatea şi autenticitatea locuitorilor săi", spune echipa "Wild Carpathia".

De asemenea, echipa seriei "Wild Carpathia" afirmă că vrea să aibă o nouă şansă pentru a-i inspira pe români să le pese mai mult de lucrurile care se întâmplă în ţara lor, înainte ca unele companii străine să le exploateze resursele naturale şi să transforme astfel ultima regiune sălbatică din Europa într-un dezastru ecologic, fără nicio speranţă de a oferi un viitor sustenabil generaţiilor viitoare.

Prezentatorul seriei "Wild Carpathia", Charlie Ottley, aminteşte că el şi coproducătorul Alasdair Grant au finanţat primul episod al "Wild Carpathia", alături de European Nature Trust. Seria "Wild Carpathia" este conceptul lui Paul Lister, fondator al European Nature Trust, o organizaţie care are ca scop protejarea marilor areale sălbatice şi a regiunilor naturale degradate de pe continentul european.

Pe de altă parte, Charlie Ottley precizează că cel de-al doilea şi cel de-al treilea episod al seriei, care au fost vizionate de milioane de oameni la nivel internaţional, au fost finanţate de Guvernul României.

Potrivit site-ului wildcarpathia.tv, echipa "Wild Carpathia" a strâns până în prezent aproape 50.000 de euro din donaţii făcute de organizaţii şi donatori individuali interesaţi să ajute la protejarea moştenirii rurale a României.

"Acum avem nevoie de ajutorul vostru (...) Îi rugăm pe români să ne ajute să completăm această serie (...) Acest episod va fi pentru voi şi va putea fi un sfârşit triumfător pentru «Wild Carpathia», dacă episodul final, care va fi făcut pentru România şi va fi difuzat mai întâi în România, va fi sponsorizat şi de români. Acesta va fi şi un mesaj transmis lumii, va arăta că ne pasă de pădurile din această ţară şi că nu vom tolera distrugerea acestui habitat preţios de companii străine care intenţionează să exploateze România până o vor seca de toate resursele sale naturale şi vor lăsa în urmă doar un tărâm arid şi devastat", le transmite românilor echipa "Wild Carpathia".

"Wild Carpathia" prezintă, în viziunea unui grup de britanici, frumuseţea Munţilor Carpaţi din România, în încercarea de a arăta străinilor minunata diversitate a faunei şi florei din zonă. De asemenea, documentarul are un scop educaţional şi atrage atenţia românilor asupra comorii nepreţuite de care se bucură şi pe care trebuie să o conserve pentru generaţiile viitoare.

Prima parte a documentarului "Wild Carpathia" a prezentat munţii spectaculoşi (Carpaţii Occidentali - Munţii Apuseni) şi pădurile seculare ale Transilvaniei, incluzând şi un interviu cu prinţul Charles. Casă a lupilor, a urşilor şi a râsului - animal pe cale de dispariţie -, ţinutul este puţin cunoscut de restul lumii, această porţiune din Carpaţi fiind ultima regiune sălbatică nedistrusă din Europa. Filmul oferă o perspectivă unică asupra frumuseţii şi culturii originale a Transilvaniei, explorând istoria sa bogată, de la ruinele mistice ale vechii civilizaţii dacice la oraşele şi satele sale medievale, multe dintre acestea supravieţuind până azi.

Partea a doua, "Wild Carpathia - From the Mountains To The Sea", a fost o călătorie de la Porţile de Fier până în Delta Dunării, care a inclus prezentarea unor locuri de pe Valea Oltului, a Munţilor Făgăraş, a Castelului Peleş şi a mănăstirii Cozia. De asemenea, documentarul a inclus prezentarea unor localităţi din Delta Dunării. Totodată, episodul al doilea a cuprins interviuri cu principesa Margareta a României şi sportivul Ivan Patzaichin.

Cea de-a treia parte a seriei "Wild Carpathia" a inclus un interviu cu prinţul Charles, prin care acesta şi-a manifestat dorinţa de a ajuta România să-şi conserve moştenirea culturală rurală. Vorbind despre restaurarea unei case pe care o deţine în Transilvania, prinţul Charles a spus: "Oamenii au trecut prin atât de multe, au văzut atâta nefericire şi distrugere şi vieţile lor au cunoscut dificultăţi în atât de multe feluri... Cred că le datorăm faptul de a încerca şi de a găsi o cale să ne asigurăm că viitorul este mai bun pentru ei, într-un mod în care cultura, tradiţiile şi valorile sunt evidenţiate".

Prin intermediul televiziunii Travel Channel, trilogia documentară "Wild Carpathia" a fost difuzată în perioada 2011 - 2013, la nivel internaţional, inclusiv în România.

Cele trei episoade ale acestei serii au fost transmise şi de Televiziunea Română şi urmează să fie reluate, la sfârşitul lunii august şi în prima parte a lunii septembrie, la TVR 1, TVR HD, TVR Moldova şi TVR International, potrivit site-ului wildcarpathia.tv.

Pe de altă parte, în luna februarie, echipa documentarului "Wild Carpathia" a criticat dur producţia "The Romanians Are Coming" ("Vin românii") realizată de jurnaliştii de la televiziunea Channel 4, precizând că acest documentar este o ruşine pentru cinematografia onestă şi că se simt "jenaţi" de ignoranţa şi prejudecăţile "colegilor britanici".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici