Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu va include 350 de evenimente

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), care va avea loc în perioada 28 mai - 6 iunie, va include 350 de evenimente, între care 170 de spectacole, la acestea fiind aşteptate să asiste, zilnic, între 40.000 şi 60.000 de persoane.

28 afișări
Imaginea articolului Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu va include 350 de evenimente

Spectacolul "Faust" în regia lui Silviu Purcărete (Imagine: Stefan Jammer)

Directorul FITS, Constantin Chiriac, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că a definitivat programul ediţiei din acest an a festivalului.

"Programul pe care l-am pregătit pentru ediţia din acest an a FITS este unul dintre cele mai echilibrate şi mai bogate programe de până acum. Ediţia 2010 a festivalului va cuprinde 350 de evenimente, dintre care 170 de spectacole. Ne aşteptăm, ca în fiecare an, să avem, zilnic, 40.000, 50.000 sau 60.000 de spectatori", a declarat Constantin Chiriac.

Potrivit acestuia, festivalul va pune accent pe spectacolele de stradă, foarte multe companii din lume fiind prezente cu astfel de spectacole la ediţia din acest an.

"Spectacolele de stradă sunt extrem de importante şi de aceea le-am dat o importanţă foarte mare în acest an. Avem numeroase companii extraordinare din lume care vor prezenta spectacole stradale. Prin aceste spectacole de stradă, noi am reuşit să aducem oamenii la teatru. Am adus minunea, actul artistic în stradă, aproape de cei care nu erau spectatori fideli ai teatrului şi am atras oamenii spre sălile de spectacol", a afirmat Chiriac.

El a spus că, pe durata festivalului, vor fi prezente, la Sibiu, foarte multe personalităţi culturale ale lumii, multe dintre ele urmând să susţină conferinţe.

"În anii trecuţi, pe vremea asta, aveam aproximativ 10-15 confirmări certe de personalităţi care vor participa şi care vor conferenţia. În acest an, avem deja 50 de confirmări", a susţinut Chiriac.

Ediţia din acest an a FITS va cuprinde, în premieră, un târg de carte, o secţiune "Patrimoniu", cu cele mai bune spectacole ale Teatrului Naţional "Radu Stanca" şi o expoziţie Dan Perjovschi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici