Editorial publicat pe prima pagină a The New York Times, pentru prima dată în aproape un secol

Cotidianul The New York Times a publicat, sâmbătă, pentru prima dată în ultimii aproape 100 de ani, un editorial, în care se pledează pentru interzicerea în SUA a dreptului civililor de a deţine o armă de foc, informează hollywoodreporter.com.

225 afișări
Imaginea articolului Editorial publicat pe prima pagină a The New York Times, pentru prima dată în aproape un secol

Editorial publicat pe prima pagină a The New York Times, pentru prima dată în aproape un secol

Pentru prima dată din 1920, The New York Times a avut pe prima pagină un editorial, intitulat "End the Gun Epidemic" (Puneţi capăt epidemiei armelor de foc).

"Faptul că civilii pot cumpăra în mod legal arme concepute pentru a ucide oameni cu viteză şi eficienţă brutale provoacă indignare morală şi ruşine naţională", se arată în acest editorial.

În articol se menţionează ţări, precum Franţa şi Marea Britanie, care au un control mai strict al regimului armelor de foc. "SUA nu are aşa ceva. Mai rău, politicienii instigă viitorii ucigaşi prin crearea unor pieţe de desfacere a armelor, iar cei care votează le permit politicienilor să-şi păstreze slujbele", se arată în acest articol.

Într-o declaraţie pentru The Hollywood Reporter, publisherul NY Times, Arthur Sulzberger Jr., a spus: "Sunt multe decenii de când The Times a publicat un editorial pe prima pagină. Facem acest lucru astăzi pentru a livra un mesaj puternic şi vizibil de frustrare şi anxietate privind incapacitatea ţării de a pune capăt nenorocirii reprezentate de armele de foc. Chiar şi în această epocă digitală, prima pagină rămâne o incredibilă modalitate puternică de a prezenta chestiuni care necesită atenţie. Şi ce chestiune este mai importantă decât incapacitatea naţiunii de a-şi proteja cetăţenii?".

Editorialul a fost publicat în contextul atacului armat comis miercuri în orăşelul californian San Bernardino, soldat cu 14 morţi şi 21 de răniţi, acesta fiind cel mai grav înregistrat în Statele Unite în ultimii trei ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici