Editura CUANTIC promovează autorii români. George Colang lansează la Târgul de carte Gaudeamus două volume

În luna decembrie, Editura CUANTIC lansează 2 cărţi scrise de filosoful şi profesorul George Colang: Când este o femeie frumoasă? şi Când iubim cu adevărat? Minciuni, săgeţi, apori.

229 afișări
Imaginea articolului Editura CUANTIC promovează autorii români. George Colang lansează la Târgul de carte Gaudeamus două volume

Editura CUANTIC promovează autorii români. George Colang lansează la Târgul de carte Gaudeamus două volume

Cele 2 cărţi, apărute în condiţii grafice de calitate şi cu coperţi cartonate beneficiază de un concept grafic plin de inspiraţie semnat de Silvia Olteanu. Lansarea lor oficială va avea loc la Târgul de carte Gaudeamus sâmbătă, 10 decembrie, la ora 18.00. Autorul îi va avea alături pe profesorul universitar Dr. Dumitru Borţun, pe jurnalista şi traducătoarea Dana Macsim şi pe editorul Hadrian Mateescu.

Despre conţinutul cărţilor

Când este o femeie frumoasă?
o Aşadar, când este o femeie frumoasă? Nu este tocmai atunci când nu ţine morţiş să se perfecţioneze pentru o lume ce oricum o falsifică? Oglinda în care se scaldă este doar un pretext pentru imperfecţiunile pe care le ascunde cu ardoare.

 O femeie este puternică atunci când lumea ei arată ca o oglindă; atunci când reuşeşte să-şi ascundă însăşi slăbiciunile, doar pentru a erupe în golul care o desparte de peronul concret al vieţii sale.
 O femeie frumoasă nu aşteaptă niciodată în gară.
 O femeie frumoasă nu-şi ascunde cu ardoare imperfecţiunile. Dimpotrivă, face haz de necaz.
 O femeie este frumoasă atunci când este vulnerabilă, căci puterea ei derivă tocmai din această nebuloasă ascunsă bărbaţilor.
 O femeie este frumoasă atunci când zâmbeşte ca o lacrimă, dar şi invers.
 O femeie este frumoasă atunci când erupe cu naturaleţea ei.
 O femeie este frumoasă atunci când se joacă cu cuvintele la fel cum se joacă şi cu sufletele celor din jurul ei.
 O femeie frumoasă, pentru cei din jurul ei, o să fie mereu rea!
 O femeie este frumoasă atunci când dansează ca o sirenă, când se pliază genuin în raza muzicii. Când se identifică cu muzica.
 O femeie este frumoasă atunci când ştie ce vrea, chiar dacă nu ştie.
 O femeie este frumoasă atunci când se luptă ca o leoaică.
 O leoaică este frumoasă când vânează pentru leul ei.

o Şi nu în ultimul rând, o femeie este frumoasă atunci când ştie să fie frumoasă!

Când iubim cu adevărat? Minciuni, săgeţi, aporii

SELECŢII DIN CONŢINUTUL CĂRŢII:

Există o relaţie frumoasă, ideală. Aceasta nu implică decât întâlnirile şi viaţa de oraş. Însă, mai există una, de cuplu. Pentru că prima nu poate fi „complet” de cuplu. În care apare viaţa de casă cu miros de transpiraţie, probleme de closet şi altele. Dacă cele două îşi dau mâna şi nu se satură una de alta, atunci avem de a face cu iubirea autentică. Până atunci, joc de glezne.

Cel mai uşor este să mimezi atenţia prin atenţii, iar femeile, în idealismul lor, chiar cred în această butaforie. Bărbatul care iubeşte nu-ţi trimite SMS-uri ori îţi cumpără o poşetă, ci este, culmea, lângă tine. Trece munţi, ape şi stă cu tine. Până atunci? Te deţine de la distanţă! Aşa cum le deţine şi pe altele!

Momentul despărţirii nu coincide niciodată cu momentul despărţirii. Când te desparţi de o persoană? Niciodată în momentul despărţirii. O poţi face ori înainte să oficializezi despărţirea, ori după, dar niciodată când spui cu mâna pe inimă că te-ai despărţit. Sau să nu mai vorbim că, în despărţire, poţi rămâne hermeneutic şi toată viaţa, deci nu te poţi despărţi niciodată...

Femeile vor parteneri pe termen lung şi sfârşesc în a avea pe termen scurt. Bărbaţii vor partenere pe termen scurt şi sfârşesc în a avea pe termen lung. Morala? Ai grijă ce îţi doreşti! S-ar putea să ai deja!

Poţi să îmbătrâneşti din inerţie lângă o persoană pe care nu o iubeşti. De fapt, aşa se şi întâmplă! Iubirea e categorică în schimb, nu e cu jumătăţi de măsură, ori este, ori nu este! Când iubeşti, renunţi uşor la totul. Practic, în nebunia îndrăgostirii, totul se traduce prin raportare la persoana iubită. Mai precis, universul tău este înlocuit de universul celui iubit. Scopurile lui devin scopurile tale, iar mersul lui îl întregeşte pe
al tău. Nu ştiu câţi au avut privilegiul să fie înhăţaţi de iubire, dar ştiu că nebunia nu e departe de acest ideal. În iubire: tăcerea are cuvinte. Deci liniştea indică de obicei iubirea, iar zgomotul mutilarea sentimentului.

Nu faci dragoste cu maşina, cu vorbele, hainele, parfumul, ci cu persoana. După ce dai poleiala la o parte, rămâne doar deşertul dintre voi doi, bătălia inimilor, fără niciun adaos, doar un fior! Mai simplu spus, nu faci dragoste cu minciuna, ci mereu cu adevărul. Cum te poţi îndrăgosti? Într-o clipă, fără propedeutică şi gusturi fine...

Despre autor

George Colang este lector universitar şi doctor în filosofie. A absolvit Facultatea de Filosofie a Universităţii din Bucureşti, promoţia 2009. Domeniile sale de cercetare sunt etica aplicată, hermeneutica şi fenomenologia. Publicaţiile sale recente vizează etica în afaceri, etica academică şi existenţialismul.

 CĂRŢI PUBLICATE:
 Dimensiuni şi perspective etice asupra barbariei (2018),
 Deontologie academică şi etică aplicată (coordonator, 2021)
 Portretul omului contemporan. Barbarul (2011, scrisă împreună cu Adela Gavrilescu)

Cărţile sunt promovate de Revista Avantaje, în numărul din luna decembrie.

Carţile sunt disponibile în reţeaua Cărtureşti, pe emag.ro, librex.ro, libris.ro, librarie.net, Librăria Mihai Eminescu Bucureşti, reteaua CLB, Librăria Bookstory Cluj, la Târgul de carte Gaudeamus, în perioada 07-11 decembrie, la standul Editurii Cuantic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici