Elan Schwartzenberg spune că a depus plângere penală împotriva Asesoft şi a lui Sebastian Ghiţă

Elan Schwartzenberg, patronul Realitatea Media, a anunţat, luni, că a depus plângere penală împotriva Asesoft Internaţional SA, a lui Sebastian Ghiţă şi a RTV Satellite Net SRL, prin care se solicită declanşarea urmăririi penale pentru săvârşirea "infracţiunilor de concurenţă neloială".

527 afișări
Imaginea articolului Elan Schwartzenberg spune că a depus plângere penală împotriva Asesoft şi a lui Sebastian Ghiţă

Elan Schwartzenberg (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de Elan Schwartzenberg, plângerea a fost depusă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

"În acest sens, s-au sesizat fapte în legătură cu racolări de personal dintre angajaţii Realitatea Media SA pentru a fi angajaţi pe RTV Satellite Net SRL, parazitarea mărcilor Realitatea TV şi RTV, abuzuri cu privire la utilizarea bunurilor şi patrimoniului societăţii Realitatea Media SA, intervenţii în grila de programe a postului Realitatea TV fără acordul organelor statutare ale societăţii Realitatea Media SA, titularul licenţei audiovizuale pentru acest post de televiziune", spune Elan Schwartzenberg.

Potrivit acestuia, societatea Realitatea Media SA este protejată de legea română ca orice altă entitate şi în plus se află sub protecţia oferită de procedura insolvenţei, deschisă de Tribunalul Bucureşti.

"În acest sens, aşteptăm ca legea să fie aplicată prompt şi eficient de organele abilitate, pentru a opri activităţile ilicite săvârşite împotriva societăţii Realitatea Media SA. În acelaşi timp, ne rezervăm dreptul să întreprindem orice alte demersuri legale pentru a proteja Realitatea Media SA şi patrimoniul acesteia, în cazul în care Asesoft International SA, RTV Satellite Net SRL, domnul Sebastian Ghiţă şi orice alte persoane care colaborează cu aceştia nu încetează de îndată acţiunile ilegale împotriva SC Realitatea Media SA", mai spune Elan Schwartzenberg.

Şi Rovigo SPLR, administratorul judiciar al Realitatea Media, a făcut plângere penală împotriva Asesoft, controlată de Sebastian Ghiţă, fostul manager al Realitatea, şi a firmei care asigură paza televiziunii, reclamând că i s-a interzis accesul în sediul Realitatea TV, împiedicându-se actul de justiţie. Plângerea penală a fost trimisă vineri la Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 1 Bucureşti, fiind îndreptată împotriva SC Asesoft International SA, în calitate de fost manager al Realitatea Media SA, societate aflată în insolvenţă, pentru "săvârşirea infracţiunilor prevăzute de art. 214 C.pen.- Gestiunea Frauduloasă".

"S.C. Asesoft International S.A. a luat măsuri vizând interzicerea pătrunderii în sediul în care îşi desfăşoară activitatea S.C. Realitatea Media S.A., atât a administratorului judiciar (Rovigo, n.r.) în vederea desfăşurării atribuţiilor specifice prevăzute de art. 20 din Legea 85/2006, cât şi a administratorului special. Precizăm că administratorul judiciar îşi exercită atribuţiile prevăzute de Legea 85/2006 în cadrul unei proceduri publice, dispusă şi supravegheată de instanţa de judecată prin intermediul judecătorului sindic", se mai spune în document.

În document se mai spune că, "prin conduita abuzivă de obstrucţionare a actului de justiţie", adoptată de SC Asesoft International SA, se creează "grave prejudicii" societăţii Realitatea Media, activitatea "media" a subscrisei neputând fi continuată, aducându-se atingere şi intereselor creditorilor Realitatea, care au dreptul recunoscut de lege de a-şi recupera creanţele deţinute împotriva Realitatea.

"Trist este faptul că însăşi firma de paza DGM System Guard Protections, care avea, cel puţin teoretic ,atribuţii de pază a spaţiului respectiv, a permis accesul unor persoane neidentificate
în spaţiul din Piaţa Presei Libere, care nu aveau nici o legătură cu Realitatea TV, şi care, la solicitarea fostului manager, au sustras din bunurile aparţinând Realitatea Media SA", se mai spune în plângerea Rovigo împotriva Asesoft.

Pe de altă parte, Rovigo a făcut plângere penală, vineri, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, împotriva firmei de pază SC DGM Protection Guard Systems SRL, ai cărei agenţi de pază au acţionat "în dauna" societăţii Realitatea Media SA, săvârşind "infracţiuni de abuz în serviciu". Totodată, Rogivo a sesizat, vineri, Inspectoratul General de Poliţie - Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, cerând "anularea licenţei de funcţionare" a firmei de pază DGM Protection Guard Systems.

De cealaltă parte, Sebastian Ghiţă, cel care controlează Asesoft, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că Asesoft le-a permis reprezentanţilor Rovigo accesul în sediul Realitatea TV, pentru discuţii, însă aceştia din urmă au refuzat dialogul. Sebastian Ghiţă a spus că, atunci când reprezentanţii Rovigo s-au prezentat la sediul Realitatea TV de la Piaţa Presei Libere, atât reprezentanţii Asesoft, cât şi agenţii de poliţie le-au propus celor de la Rovigo să intre în incinta televiziunii şi să poarte discuţii. Cu toate acestea, reprezentanţii Rovigo au refuzat dialogul, a precizat Ghiţă.

Sebastian Ghiţă a mai declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX că sediul de la Piaţa Presei Libere este închiriat de Asesoft. "Spaţiul de la Piaţa Presei Libere este închiriat de noi. Sediul Realitatea Media este în clădirea domnului Vântu de pe Splaiul Unirii, conform actelor de la Registrul Comerţului", a spus Sebastian Ghiţă.

Totodată, Sebastian Ghiţă a precizat că reprezentanţii Rovigo nu se comportă în conformitate cu legea. "Cei de la Rovigo nu se comportă în conformitate cu legea, iar pentru plângerilor lor există şi instituţia denunţului calomnios", a spus Sebastian Ghiţă. "Dacă cei de la Rovigo doresc să se întâlnească cu noi, o facem oricând. Ar fi trebuit făcută această întâlnire de mai mult timp, ar fi înţeles mai bine cu ce ne confruntăm. Acum Rovigo va falimenta Realitatea Media SA", a mai spus Ghiţă.

Rovigo SPRL, administratorul judiciar al societăţii Realitatea Media, a anunţat, pe 6 octombrie, într-o notificare, că denunţă "contractul pentru prestări servicii de consultanţă şi management strategic şi asigurarea resurselor de finanţare ale activităţii", încheiat în data de 24 octombrie 2010, între SC Realitatea Media SA, în calitate de Client, şi SC Asesoft International SA, în calitate de Manager.

De cealaltă parte, Sebastian Ghiţă a declarat, pe 6 octombrie, pentru MEDIAFAX: "Cuplul Vîntu - Schwartzenberg doreşte să-şi păcălească partenerii şi creditorii prin metoda FNI. Cu Asesoft nu merge aşa uşor. Am mai primit astfel de notificări şi, dacă dânşii doresc ceva de la compania Asesoft, să meargă în instanţă. Asesoft va asigura funcţionarea staţiei TV cu sau fără încurcăturile stârnite de domnul Vîntu şi de domnul lichidator Vasile Căciulă. Asesoft are licenţă şi poate asigura continuitatea emisiei, chiar dacă Realitatea Media va ajunge în faliment". "Astăzi, Asesoft este cel mai mare creditor şi-şi va impune punctul de vedere cu privire la această companie".

În schimb, într-o scrisoare transmisă, pe 7 octombrie, către personalul Realitatea Media şi MEDIAFAX, Elan Schwartzenberg, proprietarul Realitatea, a anunţat că avocaţii lui depun "multiple plângeri penale" la adresa lui Sebastian Ghiţă, care a încercat "fraudulos" să utilizeze angajaţii, sigla, licenţa, studiourile şi echipamentele Realităţii "pentru a naşte fără niciun drept" alt post TV.

Sebastian Ghiţă, cel care controlează grupul de firme Asesoft, a preluat managementul Realitatea Media în octombrie 2010. Compania Asesoft a anunţat atunci că intenţionează să facă o investiţie de 75 de milioane de euro în următorii cinci ani în grupul controlat la acel moment de Sorin Ovidiu Vîntu.

După mai multe luni de conflict între Sorin Ovidiu Vîntu şi Sebastian Ghiţă, omul de afaceri Elan Schwartzenberg a anunţat, pe 29 aprilie, că a cumpărat 91% din acţiunile la Bluelink Comunicazione, acţionarul majoritar al Realitatea Media, omul de afaceri deţinând în prezent 82% din grupul media. Ulterior, copiii lui Sorin Ovidiu Vîntu au anunţat că că tatăl lor nu mai este asociat în niciun fel în această afacere.

Rovigo a fost desemnat administrator judiciar al Realitatea Media SA printr-o decizie din 7 septembrie a Tribunalului Bucureşti - Secţia a VII-a Comercială. Atunci, Tribunalul Bucureşti a admis deschiderea procedurii generale de insolvenţă în cazul societăţii Realitatea Media SA, în urma cererii insolvenţei făcute de aceasta. Potrivit site-ului Tribunalului Bucureşti, dosarul prin care SC Societatea Media SA şi-a cerut insolvenţa a fost înregistrat pe 2 septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici