Emil Cioran, în Parisul anilor '60. Filosoful a devenit personaj de benzi desenate în Franţa

  • Emil Cioran este personaj de benzi desenate în Franţa.
  • Ilustraţiile sunt realizate de Patrice Reytier.
  • Cioran: „În muzică şi în poezie, tot ceea ce nu te sfâşie e inutil sau vulgar”.
766 afișări
Imaginea articolului Emil Cioran, în Parisul anilor '60. Filosoful a devenit personaj de benzi desenate în Franţa
Filosoful Emil Cioran este personaj de benzi desenate în Franţa, după ce Patrice Reytier a adunat mai multe aforisme inedite din documentele arhivate în Centrul Naţional al Cărţii.
 
Emil Cioran apare ca un personaj fragil, delicat, gânditor şi pesimist care se plimbă pe străzile pustii ale Parisului din anii 60. Pe fiecare pagină sunt câte trei desene, ilustrate cu câte un aforism: „În muzică şi în poezie, tot ceea ce nu te sfâşie e inutil sau vulgar”, spune Cioran în faţa unei bănci goale.
 
Într-o altă ipostază, plimbându-se printr-un parc, Cioran este înfăţişat gândindu-se: „Ne reîmpăcăm cu poezia de fiecare dată când nu ne putem gândi decât la noi înşine”.
 
Cartea de 96 de pagini se numeşte „On ne peut vivre qu'à Paris”. A ieşit pe piaţă pe 10 martie.
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici