Emil Hurezeanu, Mihai Tatulici şi Corina Drăgotescu, în Consiliul editorial al Realitatea Media

Emil Hurezeanu, Mihai Tatulici, Corina Drăgotescu şi Roxana Niculescu fac parte din Consiliul editorial al Realitatea Media, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de Sebastian Ghiţă, reprezentantul Asesoft la Realitatea Media.

213 afișări
Imaginea articolului Emil Hurezeanu, Mihai Tatulici şi Corina Drăgotescu, în Consiliul editorial al Realitatea Media

Emil Hurezeanu (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Potrivit comunicatului, Consiliul editorial al Realitatea Media a fost definitivat.

Din Consiliul editorial al Realitatea Media fac parte: Emil Hurezeanu, Mihai Tatulici, Corina Drăgotescu, Roxana Niculescu, Cristian Coman, Mădălina Dulamă, Robert Tătăruş, Cristian Citre, Valeria Dorneanu, Cătălin Striblea, Petru Berteanu şi Gabriel Ioniţă.

"Pentru diferite probleme vor mai fi invitate alte persoane din Realitatea Media sau din afara grupului", se mai spune în comunicat.

Directorul general al Realitatea Media este Sorin Enache, acesta având şi atribuţii editoriale, după cum a declarat Sorin Freciu, preşedintele Consiliului de Administraţie al Realitatea Media, marţi, în şedinţa Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA).

Sorin Freciu, preşedintele CA al Realitatea Media, şi Sebastian Ghiţă, reprezentantul Asesoft la Realitatea, au declarat, în şedinţa CNA de marţi, că vor purta o discuţie pentru "a armoniza" punctele de vedere ale societăţilor, după ce aceştia s-au acuzat de ingerinţe editoriale la Realitatea TV.

Totuşi, Consiliul de Administraţie al Realitatea Media s-au întrunit, miercuri, şi au decis să ceară adunării generale a acţionarilor Realitatea Media rezilierea contractului cu Asesoft, a declarat miercuri seară pentru MEDIAFAX Sorin Freciu. Această decizie a fost luată cu două voturi "pentru" (Sorin Freciu şi Dragoş Nedelcu - reprezentanţii Realitatea Media) şi o abţinere (Alexandru Iacobescu - reprezentantul Asesoft). Adunarea generală a acţionarilor Realitatea Media este convocată pentru 27 şi 28 aprilie.

În schimb, Sebastian Ghiţă a declarat joi, pentru MEDIAFAX, că Asesoft a făcut o recomandare către adunarea generală a acţionarilor Realitatea Media.

Întrebat joi dacă recomandarea Asesoft către adunarea generală a acţionarilor Realitatea Media, de schimbare a Consiliului de Administraţie al Realitatea Media, se va regăsi pe ordinea de zi a AGA Realitatea Media, Sorin Freciu a declarat: "Dacă vorbim de schimbarea Consiliului de Administraţie al Realitatea Media, acest punct nu a fost discutat în CA de ieri, în procesul verbal al CA nu există acest punct. Singurul punct este propunerea CA al Realitatea Media către adunarea generală a acţionarilor Realitatea Media de a rezilia contractul cu Asesoft, punct care se va regăsi şi pe convocatorul adunării generale a acţionarilor din 27 - 28 aprilie".

Potrivit lui Freciu, pentru introducerea pe ordinea de zi a AGA Realitatea Media a unui punct, acesta trebuie să fi fost votat de Consiliul de Administraţie al Realitatea Media sau să fie propus de un acţionar care deţine peste 10% din acţiuni.

Sebastian Ghiţă a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că doar în instanţă poate fi desfăcut contractul dintre Asesoft şi Realitatea Media. "Noi nu avem ce să atacăm în instanţă. Noi vom păstra acest contract. Dânşii, dacă doresc, trebuie să acţioneze în instanţă", a spus Sebastian Ghiţă.

El declarase şi marţi, în şedinţa CA, că doreşte să continue desfăşurarea contractului pe care îl are cu Realitatea Media. El a mai spus atunci că Asesoft ia în calcul şi solicitarea înlocuirii membrilor CA al Realitatea Media. "Vrem să ne apărăm drepturile şi să ducem la capăt acest contract de management. Dacă dânşii vor continua în acest sens, declaraţii ciudate, cu acţiuni împotriva jurnaliştilor, explorăm această posibilitate ca în AGA noi să avem această poziţie, dânşii s-ar putea să aibă poziţia întreruperii colaborării cu noi. Dar chestiunea aceasta nu o poate decide decât instanţa în cazul nostru, iar în cazul dânşilor, o pot decide acţionarii", a explicat Ghiţă.

Sebastian Ghiţă, cel care controlează grupul de firme Asesoft, a preluat managementul Realitatea Media în octombrie 2010. Compania Asesoft a anunţat atunci că intenţionează să facă o investiţie de 75 de milioane de euro în următorii cinci ani în grupul controlat de Sorin Ovidiu Vântu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici