Emil Hurezeanu va face parte dintr-un board editorial al Realitatea TV, condus de Stelian Tănase

Emil Hurezeanu va face parte dintr-un board editorial care va funcţiona la nivelul postului Realitatea TV şi care va fi condus de Stelian Tănase, a declarat pentru MEDIAFAX noul director general al televiziunii.

170 afișări
Imaginea articolului Emil Hurezeanu va face parte dintr-un board editorial al Realitatea TV, condus de Stelian Tănase

Emil Hurezeanu va face parte dintr-un board editorial al Realitatea TV, condus de Stelian Tănase (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Stelian Tănase, care, de luni, 1 noiembrie, preia atribuţiile de director general al Realitatea TV, a declarat pentru MEDIAFAX că urmează să se întâlnească în cursul acestei zile cu noul management al postului, reprezentat de compania Asesoft.

"O să le prezint lista cu membrii board-ului", a spus Stelian Tănase, precizând că o astfel de structură există la toate posturile de televiziune mari.

Board-ul editorial va fi condus de Stelian Tănase şi va cuprinde între 7 şi 11 persoane, printre care se numără Emil Hurezeanu, care, la mijlocul lunii octombrie, a renunţat la funcţia de preşedinte al grupului Realitatea-Caţavencu.

"Emil Hurezeanu a acceptat să facă parte. Am avut mai multe discuţii cu dânsul şi eu sunt foarte onorat să pot colabora cu el. Este un om care are multă experienţă de media. E nevoie de oameni cu experienţă şi de oameni echilibraţi", a spus Stelian Tănase.

Potrivit lui Stelian Tănase, până în prezent, alte şase personalităţi au acceptat să facă parte din acest board editorial. El nu le-a dezvăluit numele, însă a precizat că printre ei se numără doi sociologi şi un istoric.

"Vor fi oameni de prestigiu intelectual, dar şi oameni care au anumite cunoştinţe în media, ca să poată să ne ajute", a explicat Stelian Tănase. "Eu văd asta ca pe un sfat de oameni care au scaun la cap, sfatul unor oameni care sunt realişti, sunt moderaţi şi au experienţă", a mai spus Stelian Tănase, precizând că din board vor face parte "oameni care au legătură cu mass-media, cu televiziunea şi au şi o expertiză profesională, de pildă, în sociologie şi în măsurarea audienţelor, oameni care au o calificare".

Stelian Tănase a precizat că acest board editorial se va întruni o dată pe săptămână, la două săptămâni sau mai des, atunci când va fi nevoie. "Asta vom discuta împreună cu toţi membrii board-ului, care vor asigura direcţia ca acest proiect pe care l-am înaintat să se respecte. Asta va fi menirea lui şi să dea un anumit echilibru", a mai spus Stelian Tănase.

Până la momentul difuzării acestei ştiri, Emil Hurezeanu nu a putut fi contactat.

Emil Hurezeanu a renunţat la funcţia de preşedinte al grupului Realitatea-Caţavencu, urmând să rămână în cadrul trustului de media ca realizator de emisiuni, după cum a declarat, în data de 12 octombrie, pentru MEDIAFAX Sorin Freciu, preşedintele Consiliului de Administraţie al Realitatea-Caţavencu. "Decizia a fost luată la solicitarea domnului Emil Hurezeanu, care va rămâne în cadrul trustului", a spus atunci Sorin Freciu.

Contactat de MEDIAFAX la momentul respectiv, Stelian Tănase, noul director general al Realitatea TV, a spus că nu are nicio legătură cu faptul că Emil Hurezeanu a renunţat la poziţia sa în cadrul grupului Realitatea-Caţavencu.

Pe de altă parte, Stelian Tănase a anunţat, marţea trecută, în şedinţa Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), că Realitatea TV îşi va schimba grila de programe din 2011, pentru a deveni "o televiziune sobră, de tip BBC", în contextul în care postul trebuie să-şi recâştige echidistanţa şi echilibrul.

Compania Asesoft a anunţat, pe 25 octombrie, că a preluat managementul Realitatea Media, intenţionând să facă o investiţie de 75 de milioane de euro în următorii cinci ani în grupul controlat de Sorin Ovidiu Vântu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici