Emil Kirjas, vicepreşedinte al Mişcării Liberale Internaţionale, despre strategii de securitate: „Facem o mare greşeală dacă avem impresia că America ne va rezolva problemele!”/ „Biden are o poziţie foarte clară faţă de Moscova!”

  • Emil Kirjas: „Biden nu permite Moscovei să pună în pericol democraţia americană sau pe cea europeană”
  • Emil Kirjas: „Să nu ne aşteptăm ca americanii să ne facă temele. Trebuie să fim proactivi şi să ne rezolvăm singuri problemele!”
  • Emil Kirjas: „Este important să subliniem că americanii îşi vor arăta susţinerea faţă de partenerii lor. Iar cooperarea nu va fi tranzacţională, ca pe vremea lui Trump”
  • Emil Kirjas: „Rusia nu va fugi din punct de vedere geografic. E improbabil să-şi schimbe stilul de guvernare liberal, brutal şi autoritar”
1014 afișări
Imaginea articolului Emil Kirjas, vicepreşedinte al Mişcării Liberale Internaţionale, despre strategii de securitate: „Facem o mare greşeală dacă avem impresia că America ne va rezolva problemele!”/ „Biden are o poziţie foarte clară faţă de Moscova!”
Invitat în emisiunea „InSecuritate”, de la Aleph News, Emil Kirjas, vicepreşedinte al Mişcării Liberale Internaţionale, vorbeşte despre politica şi retorica lui Joe Biden, considerând că oferă, în actualul context de securitate, linişte guvernelor europene.
 
Invitatul lui Bogdan Nicolae găseşte esenţială şi inspirată decizia preşedintelui american de a participa la summitul NATO din iunie, achiesând totodată la poziţia lui Joe Biden faţă de Moscova. 
 
În schimb, Emil Kirjas dezaprobă comportamentul celor care aşteaptă ca rezolvarea tuturor problemelor să vină de la Casa Albă.  
 
 

Emil Kirjas: „Dacă Europa e puternică, America are de câştigat!”

 
 
„În seara alegerilor, toţi cei din această parte a continentului, mai puţin Janša (n.r. - Janez Janša, premierul Sloveniei), Orban (n.r.- Viktor Orban, premierul Ungariei) şi cei ca el, am răsuflat uşuraţi, aşa cum răsuflu şi acum, că Biden a câştigat alegerile. 
Nu neapărat pentru că ne pasă de politicile interne americane, ci pentru că înţelegem şi ştim că Joe Biden şi echipa lui, administraţia actuală, cred în parteneriate. Ei ştiu că, dacă Europa e puternică, America are de câştigat. Tocmai de aceea înţelegem că americanii vor fi mai implicaţi şi mai interesaţi să ajute la întărirea Europei. Dar nu să ne facă treaba.” 
 

Emil Kirjas: „Schimbarea de atitudine a SUA şi a Casei Albe, nu trebuie să ne facă să ne abandonăm promisiunile”

 
„Este important să subliniem că americanii îşi vor arăta susţinerea faţă de partenerii lor. Că nu-i va abandona. Iar cooperarea nu va fi tranzacţională, ca pe vremea lui Trump. Va fi bazată pe valori şi pe înţelegerea că ajutorul reciproc va da rezultate. Să fie clar, prezenţa lui Biden la Summitul NATO din iunie este esenţială. Iar prezenţa şi retorica lui, foarte diferită de cea a lui Trump, le va oferi linişte guvernelor europene. 
 
Asta nu înseamnă că trebuie să întârziem investiţiile în securitate şi să nu investim cei 2% promişi în apărare. Schimbarea de atitudine a SUA şi a Casei Albe, nu trebuie să ne facă să ne abandonăm promisiunile.”
 
 

Emil Kirjas: „Trebuie să ne construim apărarea!”

 
 „Nu permite Moscovei să pună în pericol democraţia americană sau pe cea europeană. Şi totuşi cere dialog şi o întâlnire cu Putin. Ce să înţelegem din asta? Trebuie să ne construim apărarea. Să ne asigurăm că ne întărim şi garantăm propria securitate, dar nu să fugim de dialog. Rusia nu va fugi din punct de vedere geografic. E improbabil să-şi schimbe stilul de guvernare iliberal, brutal şi autoritar. Dar trebuie să vorbim. Dialogul ne va ajuta să ne întărim securitatea. În paralel cu investiţiile şi capacităţile de apărare”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici