Emisia televiziunii Al-Jazeera, bruiată din Iran

Emisia principalei televiziuni de ştiri arabe Al-Jazeera, cu sediul în Qatar, este bruiată din Iran, potrivit unui raport al operatorului prin satelit Arabsat.

395 afișări
Imaginea articolului Emisia televiziunii Al-Jazeera, bruiată din Iran

Emisia televiziunii Al-Jazeera, bruiată din Iran (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Postul de televiziune a anunţat duminică schimbarea frecvenţelor din cauza "interferenţelor continue în semnalul său de satelit" în Orientul Mijlociu şi în Africa de Nord.

Potrivit raportului Arabsat, care precizează că a efectuat un studiu la cererea Al-Jazeera, "bruiajul vine din două zone diferite din Iran, una din apropiere de Teheran, iar alta din apropiere de Maragheh (nord-vest)".

Influentul canal de televiziune este criticat de numeroase regimuri pentru că relatează de la revoltele din lumea arabă. Cel mai vehement critic al său este regimul sirian, aliat al Iranului, care acuză televiziunea că falsifică informaţii şi exagerează revolta împotriva preşedintelui Bashar al-Assad.

Postul de televiziune a suferit deja bruiaje în februarie, înainte de înlăturarea de la putere a preşedintelui Hosni Mubarak în Egipt, iar operatorul egiptean Nilesat a încetat atunci să mai difuzeze emisiunile sale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici