"EMOgrafii" – o nouă expoziţie semnată Cristina Ţurlea

Vernisajul expoziţiei de pictură şi desen "EMOgrafii" a arhitectei Cristina Ţurlea va avea loc marţi, ora 17.00, la Centrul de Cultură Arhitecturală al Uniunii Arhitecţilor din România din Bucureşti (strada Jean Louis Calderon, nr. 48).

153 afișări
Imaginea articolului "EMOgrafii" – o nouă expoziţie semnată Cristina Ţurlea

"EMOgrafii" – o nouă expoziţie semnată Cristina Ţurlea

"Povestea a început în octombrie 2016, dar numele a venit mai târziu. Când deja se strânseseră mai bine de cincizeci. Când în telefonul meu era deja un pachet considerabil cu imaginile lor. Atunci le-am văzut. Toate înşirate, ordonate. Până atunci fuseseră secvenţe, imagini punctuale, clipe ale sufletului prinse în linii şi culoare, aparent fără o noimă, fără o regulă a minţii. Emoţii. Brusc au devedit un film. Clişee purtate de unda timpului. O radiografie a sufletului. EMOgrafii." – Cristina Ţurlea

Majoritatea exponatelor sunt desene realizate pe carton colorat, înrămate în pas-partout, cu dimensiunile de 32×32 cm sau 48×48 cm. Par fragmente de vitralii de catedrală apuseană, geometrii surprinzătoare din spatele cărora răzbate o lumină care fascinează, îndeamnă la introspecţie, majoritatea în nuanţe de albastru, deloc reci, sugerând combinaţii de pietre preţioase menite să trimită gândul la esenţe şi ezoterism, la ritualuri în care să ne iniţiem, sugerând experienţe intense la care să fim părtaşi. La altă privire, gândul ne duce la desene de influenţă orientală.

Cristina Ţurlea a mai avut expoziţii personale – "Culori şi culoare", pictură, 2010, Sala Octav Doicescu, UAR; "City-ul bancar Bucureşti", fotografie, 2010, Sala Rotondă, BNR; "înSemne în Culoare", pictură, 2011, Centrul de Cultură Arhitecturală UAR; "Joc de Culori", pictură, 2012, Sala Rotondă, BNR; "Malta. Muze, îngeri, mandale", pictură, 2014, Centrul de Cultură Arhitecturală UAR; "înCHIPuiri", pictură, 2015, Centrul de Cultură Arhitecturală UAR "ALEGria", pictură, 2016, Centrul de Cultură Arhitecturală UAR – şi a participat la expoziţii colective: "Dincolo de arhitectură", pictură, 2011, Galeria Dialog, Primăria S2; "Culori în familie", pictură, 2014, Centrul Cultural "Mihai Eminescu"; "Siluetele oraşului istoric şi spaţii urbane vazute de arhitecţi", pictură, 2014, Sibiu; "Blouse roumaine, femme roumaine", pictură, 2015, ICR Lisabona.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici