Europa a mai avut o monedă unică în secolul XV. Cum au funcţionat lucrurile în "Atena Evului Mediu"

Europa a mai avut o monedă recunoscută în toate ţările. Dorită şi cumpărată, totodată. „Florinul” era "tipărit" de oraşul italian Florenţa. Ce a însemnat moneda de aur a bătranului continent şi ce asemănări există cu actualul euro?

1066 afișări
Imaginea articolului Europa a mai avut o monedă unică în secolul XV. Cum au funcţionat lucrurile în "Atena Evului Mediu"

Europa a mai avut o monedă unică în secolul XV. Cuma u funcţionat lucrurile în "Atena Evului Mediu"

Într-un moment în care toată lumea pune sub semnul întrebării soarta monedei unice, aflăm că Europa a mai avut, cândva prin secolul XV, un simbol economic, notează ediţia electronică a publicaţiei britanice Guardian.

Florentinii au reinventat banii - în forma florinului de aur - acesta fiind motorul care a scos Europa din "Evul Mediu" un termen inventat de Petrach (un florentin). Ei au finanţat dezvoltarea industriei în toată Europa, din Marea Britanie la Bruges, de la Lyon în Ungaria. Ei i-au finanţat pe regii englezi în timpul Războiului de 100 de ani.

Tot locuitorii Florenţei au finanţat papalitatea, inclusiv construcţia Avignon-ului şi reconstrucţia Romei, cand papalitatea s-a întors din "Captivitatea babiloniana".

Citeşte mai multe pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici