Eurosport HD şi Eurosport 2 HD vor fi disponibile în pachetele de cablu digital ale RCS&RDS

Televiziunile Eurosport HD şi Eurosport 2 HD vor fi disponibile, începând de marţi seară, în pachetele de cablu digital ale RCS&RDS, iar versiunea Eurosport cu meciurile din Premier League va putea fi recepţionată şi în sistemul de satelit al RCS.

3015 afișări
Imaginea articolului Eurosport HD şi Eurosport 2 HD vor fi disponibile în pachetele de cablu digital ale RCS&RDS

Eurosport HD şi Eurosport 2 HD vor fi disponibile în pachetele de cablu digital ale RCS&RDS

Anunţul a fost făcut de compania RCS&RDS pe contul său oficial de Facebook, într-o postare intitulată "Noutăţi legate de canalele Eurosport".

"Începând din această seară, în pachetele de cablu digital vor fi disponibile canalele Eurosport (România) HD şi Eurosport 2 HD, iar în sistemul de satelit veţi putea recepţiona Eurosport (România). Vizionare plăcută!", se spune în anunţul postat de RCS&RDS, marţi, în jurul orei 18.00.

Astfel, RCS&RDS va difuza în premieră versiunile HD ale televiziunilor Eurosport şi Eurosport 2. Denumirea Eurosport România vizează în fapt versiunea Eurosport care transmite meciurile de fotbal din Premier League. Surse din media au declarat pentru MEDIAFAX că meciurile din Premier League nu vor fi transmise pe Eurosport încă în format High Definition (HD), grupul Eurosport având în plan acest lucru în perioada următoare, însă restul conţinutului transmis va fi în format HD.

Pe de altă parte, anunţul făcut marţi de RCS&RDS vine în contextul în care, în luna decembrie, televiziunea Eurosport care difuza meciurile de fotbal din Premier League nu a fost retransmisă de compania RCS&RDS, nici în pachetele sale de cablu şi nici pe platforma de satelit Digi TV.

Grupul Eurosport a anunţat, pe 19 decembrie 2013, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că a semnat un contract cu Premier League privind drepturile de transmisie în Romania, în direct şi în exclusivitate, a primei ligi din campionatul englez de fotbal, începând din 21 decembrie şi până în anul 2016.

Însă, în ultima parte a anului trecut, grupul Eurosport şi compania RCS&RDS au purtat negocieri în contextul în care contractul de distribuţie a televiziunilor Eurosport şi Eurosport 2 pe RCS&RDS expira pe 31 decembrie 2013, după cum a declarat, pentru MEDIAFAX, în 22 decembrie 2013, Laura Georgescu, preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului.

Pe de altă parte, pe 1 ianuarie 2014, pe site-ul televiziunii Digi Sport, deţinută de RCS&RDS, a fost postat un anunţ potrivit căruia Eurosport cu meciurile din Premier League urmau să fie difuzate din aceeaşi zi şi pe RCS&RDS. La momentul respectiv, Eurosport cu Premier League a fost transmis numai în pachetele de cablu ale RCS, nu şi pe platforma Digi TV.

Pe de altă parte, versiunile HD ale Eurosport mai sunt disponibile în prezent şi în reţelele altor companii de cablu din România, între care UPC România, Romtecom, Orange TV, Ines etc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici