Eurosport şi Eurosport 2 nu mai sunt disponibile, de la 1 aprilie, abonaţilor Boom TV

Eurosport şi Eurosport 2 nu mai sunt disponibile, de la 1 aprilie, abonaţilor platformei prin satelit Boom TV, din cauza datoriilor pe care DTH Television Grup SA, societatea care deţine respectiva platformă, le are la grupul Eurosport, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii Eurosport.

312 afișări
Imaginea articolului Eurosport şi Eurosport 2 nu mai sunt disponibile, de la 1 aprilie, abonaţilor Boom TV

Eurosport şi Eurosport 2 nu mai sunt disponibile, de la 1 aprilie, abonaţilor Boom TV (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Eurosport Group regretă că amatorii de sport, abonaţi ai platformei Boom TV, vor fi privaţi de canalele Eurosport şi Eurosport 2, dar, după lungi negocieri, DTH Television Grup s-a plasat într-o astfel de situaţie financiară încît Grupul Eurosport nu are, în mod rezonabil, nici o altă opţiune decît încetarea colaborării cu această platformă", a anunţat, printr-un comunicat remis MEDIAFAX, Adrian Ilie, reprezentantul în România al Eurosport.

În plus, Adrian Ilie a declarat pentru MEDIAFAX că DTH Television Grup avea datorii mai vechi la grupul Eurosport. "Este o problemă mai veche, de peste un an de zile. Problemele sunt de natură comercială. Stratul cel mai vizibil ar fi sumele pe care DTH Television Grup le avea de plătit grupului Eurosport. Nu este vorba neapărat de prezent sau de viitor, cât de sumele pentru trecut", a spus Adrian Ilie, precizând că datoriile Boom TV la grupul Eurosport "nu sunt uriaşe sau spectaculoase", ci "consistente".

"A existat bunăvoinţă din partea lor, se pare însă că există o problemă care depăşeşte stadiul relaţiilor comerciale cu grupul Eurosport. Asta mă face să cred că nu suntem noi singurii în această situaţie (care şi-au retras posturile de la retransmisie pe platforma Boom TV, n.r.)", a mai spus Adrian Ilie.

Potrivit informaţiilor din piaţa media, platforma digitală Boom TV are în prezent în jur de 130.000 de abonaţi. Pe de altă parte, Adrian Ilie spune că "numărul de abonaţi pe care cei de la DTH Television Grup l-au raportat grupului Eurosport a scăzut enorm în ultimul an", fără a preciza însă cifre.

După ieşirea de pe Boom TV, canalele Eurosport rămân disponibile pe satelit, în pachetul de bază al platformelor Dolce, Digi şi Akta, şi prin cablu, în pachetele de bază ale companiilor RCS&RDS, UPC România şi ale circa 70 de alţi operatori de televiziune prin cablu.

De asemenea, canalele Eurosport şi Eurosport 2, dar şi Eurosport News pot fi urmărite şi prin serviciul web cu plată numit Eurosport Player. Acest serviciu asigură acces prin internet, în direct şi simultan, la canalele Eurosport cu comentariu în limba română, precum şi alte câteva facilităţi suplimentare, inclusiv opţiuni multi-feed şi transmisii decalate, pentru o largă varietate de programe. Cele trei posturi Eurosport, Eurosport 2 şi Eurosport News sunt disponibile celor interesaţi pe www.eurosportplayer.ro la un preţ de 4,90 euro - pe lună sau la 35,8 euro - pe un an, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul respectiv.

Adrian Ilie a mai spus că, în prezent, în România, Eurosport are circa 5 milioane de abonaţi, pe cablu şi satelit, în timp ce Eurosport 2 are între 3 - 3,5 milioane de abonaţi. Totodată, în România este disponibil şi postul Eurosport HD, pe UPC HD şi pe reţeaua Ines.

Până în momentul difuzării acestei ştiri, reprezentanţii DTH Television Grup SA nu au putut fi contactaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici