Eveniment inedit. Elevii din Bucureşti îi întâlnesc pe cosmonautul Dumitru Prunariu şi pe astronomul Alan Fitzsimmons

Fundaţia „Asteroid” din Luxembourg în colaborare cu Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” Bucureşti şi Şcoala Primară „Pick Me Academy” organizează o întâlnire între elevii din Bucureşti şi singurul cosmonaut român Dorin Prunariu, dar şi astronomul britanic Alan Fitzsimmons, pe 27 mai, la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”.

156 afișări
Imaginea articolului Eveniment inedit. Elevii din Bucureşti îi întâlnesc pe cosmonautul Dumitru Prunariu şi pe astronomul Alan Fitzsimmons

Eveniment inedit. Elevii din Bucureşti îi întâlnesc pe cosmonautul Dumitru Prunariu şi pe astronomul Alan Fitzsimmons

Dorin Prunariu Dr. Prunariu este expert în cadrul Agenţiei Spaţiale Române şi este primul şi singurul cosmonaut român. El este preşedinte şi membru fondator al Asociaţiei Exploratorilor Spaţiului (ASE) şi ASE Europe şi vicepreşedinte al Institutului European pentru Managementul Riscului, Securităţii şi Comunicaţiilor (EURISC).

Acesta le va vorbi elevilor despre importanţa explorării unicului satelit natural al Pamantului.

Alan Fitzsimmons Alan Fitzsimmons este astronom şi profesor la Centrul de Cercetare în Astrofizică din Belfast al Universităţii Queen. El este interesat în special de fotometria asteroizilor, distribuţia şi evoluţia dimensiunii cometelor şi spectroscopie. 

Acesta le va povesti copiilor cum sunt descoperiţi şi urmăriţi asteroizii şi va informa elevi cu privire la misiunile actuale şi viitoare de apărare planetară şi va povesti despre munca uimitoare făcută în România cu privire la altimetrul laser si la ghidarea misiuni Hera.

Elevii vor avea ocazia să facă poze cu expertii, dar şi să le pună întrebări, într-o sesiune de întrebări şi răspunsuri moderată de Alexandru Mironov, la care va participa şi vânătorul de eclipse Cătălin Beldea.

Evenimentul este gratuit si deschis pentru toti elevii vorbitori de limba engleza. Pentru confirmarea participarii, aceştia trebuie să trimită un email cu numărul de locuri solicitate la adresa tudor@pickmeacademy.ro

Acest program este cofinanţat de Uniunea Europeană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici