EXCLUSIV: Duane Butcher, şeful misiunii SUA, impresionat de Centrul Vechi din Bucureşti

Însărcinatul cu afaceri a.i. al Ambasadei SUA, Duane Butcher, a declarat, într-un interviu pentru MEDIAFAX, că este uşor de remarcat schimbarea Bucureştiului în ultimii 10 ani, el fiind impresionat de Centrul Vechi, centrele comerciale, locurile de distracţie, parcuri şi modernizarea străzilor.

195 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV: Duane Butcher, şeful misiunii SUA, impresionat de Centrul Vechi din Bucureşti

EXCLUSIV: Duane Butcher, şeful misiunii SUA, impresionat de Centrul Vechi din Bucureşti (Imagine: Shutterstock)

Butcher, care a preluat conducerea Ambasadei SUA din decembrie, după plecarea fostului ambasador Mark Gitenstein, este din 2011 în România, el mai având un mandat la Bucureşti şi în anii 2000-2001.

"Cred că faptul că am mai lucrat aici mi-a oferit avantajul de a observa schimbările. Cred că românii care trăiesc aici se concentrează mai mult asupra provocărilor şi frustrărilor vieţii într-un mare oraş, dar eu am avut ocazia să văd cât de mult s-a schimbat în ultimii 10 ani. Este aproape de nerecunoscut. Ştiu că poate sunt mai uşor de văzut lucrurile care deranjează sau îi frustrează pe unii, dar eu observ schimbările extraordinare. Bucureştiul era un oraş mai liniştit, în care era uşor de trăit în 2000-2001, dar acum este mult mai modern şi avansat. Uitaţi-vă la cum arată parcurile acum, la îmbunătăţirea infrastructurii rutiere, centrele comerciale, locurile de distracţie, ceea ce s-a făcut în Centrul Vechi. Sunt schimbări foarte mari şi sper ca românii să nu uite să le remarce", a spus el, într-un interviu acordat MEDIAFAX.

De asemenea, el a mărturisit că a mers la schi cu copiii săi pe Valea Prahovei, apreciind mult şi oraşele Braşov, Sibiu şi Sighişoara, dar şi Timişoara, unde a mers de mai multe ori în vizită în perioada când a lucrat la Ambasada SUA de la Belgrad.

Butcher mai crede că românii sunt prea critici în ceea ce îi priveşte, el arătând că americanii se simt foarte bine în ţara noastră deoarece întâlnesc şi lucrează cu oameni bine pregătiţi, cu bune cunoştinţe de limba engleză, care împărtăşesc valorile occidentale.

"Cred că românii sunt prea critici cu ei înşişi. Noi ne simţim foarte bine aici, aproape ca acasă şi cred că e o ţară care, mai mult decât altele în care am lucrat eu, împărtăşeşte ceea ce numim valorile americane, valorile occidentale. Eu mă simt foarte bine aici, serviciile sunt bune, oamenii sunt politicoşi şi prietenoşi. Şi firmele americane de aici ne spun lucruri foarte bune despre cei pe care îi angajează. E şi unul dintre motivele pentru care firmele americane aleg să vină aici, pentru forţa de muncă. E uşor de găsit oameni bine pregătiţi, cu cunoştinţe foarte bune de limba engleză", a apreciat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici