Expoziţia "beautiful", în care Sibiul apare ca un oraş idilic, vernisată la Berlin

Expoziţia de fotografie "beautiful", în care artista de origine română Loredana Nemes revizitează locurile natale, iar Sibiul apare ca un oraş idilic, va fi vernisată pe 24 aprilie, la Institutul Cultural Român (ICR) din Berlin, informează instituţia.

158 afișări
Imaginea articolului Expoziţia "beautiful", în care Sibiul apare ca un oraş idilic, vernisată la Berlin

Expoziţia "beautiful", în care Sibiul apare ca un oraş idilic, vernisată la Berlin (Imagine: icr.ro)

Expoziţia prezintă o selecţie de imagini din cel mai recent album al fotografei, publicat sub acelaşi titlu în 2013, la editura Hantje Cantz.

De asemenea, la vernisajului expoziţiei va avea loc o discuţie între Loredana Nemes şi Thomas Böhm, directorul de programe al Festivalului Internaţional de Literatură din Berlin, despre fotografiile şi textele incluse în această apariţie editorială.

Totodată, Loredana Nemes va citi din volumul său, atât în limba română, cât şi în germană.

În seria sa dedicată oraşului Sibiu, Loredana Nemes revizitează locurile natale, fotografiindu-le cu nostalgia lipsită de patos şi însoţită de mult umor. În aceste fotografii, Sibiul apare ca un oraş idilic, în care oamenii au încă timp de petrecut în aer liber, stând la taclale cu vecinii, iar copiii zburdă desculţi în peisajul natural puţin atins de civilizaţie. Perspectiva idilică este completată de surprinderea ironică a unor secvenţe comice din viaţa localnicilor, precum şi a unor personaje bizare.

Cariera de fotograf independent a Loredanei Nemes a început în 2001, când s-a mutat la Berlin. Din anul 2006, aceasta predă arta fotografiei la Kunsthochschule Berlin Weißensee. Demarat în anul 2005, proiectul său "Under Ground", pentru care a călătorit la Londra, Paris, Berlin, Moscova, New York şi Bucureşti, s-a materializat într-un volum care a fost nominalizat pentru Deutscher Fotobuchpreis 2008.

Cartea sa "Beyond" a fost distinsă cu premii importante, precum Photocontest "Fremde Heimat", nominalizarea la Deutscher Fotobuchpreis şi Förderpreis des Europäischen Monats der Fotografie Berlin 2010/2011. Anul trecut, Loredana Nemes a câştigat bursa oferită de Fundaţia Robert-Bosch pentru proiectul "beautiful". Lucrările sale au fost expuse în numeroase expoziţii personale şi de grup, la Frankfurt am Main, Düsseldorf, Berlin, Hamburg, Arles, Cropredy, Köln, Tampere şi Almaty.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici