Expoziţia "Books & Arts: Arta lecturii", la Castelul Cantacuzino din Buşteni

Expoziţia "Books & Arts", care prezintă lucrări inspirate de cărţi, carte-obiect şi cititori imortalizaţi de pensula artiştilor, este deschisă la Galeria de Artă a Castelului Cantacuzino din Buşteni în perioada 4 octombrie - 30 martie 2020, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

196 afișări
Imaginea articolului Expoziţia "Books & Arts: Arta lecturii", la Castelul Cantacuzino din Buşteni

Expoziţia "Books & Arts: Arta lecturii", la Castelul Cantacuzino din Buşteni

Expoziţia, dedicată şi "Anului Cărţii" în România, cuprinde, printre altele, reprezentări artistice ale unor poveşti cunoscute şi basme populare, dar şi o surpriză din sfera tehnologiei. Creaţiile provin de la Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti (fiind opere participante în cadrul Bienalei de Carte Bibliofilă şi Carte-Obiect, ediţia I, Bucureşti, în perioada 15 ianuarie - 31 martie 2018), lucrări selectate în urma unui concurs de portofolii (cu scopul de a promova artişti contemporani) organizat de Galeria de Artă a castelului, de la Renaissance Art Gallery, dar şi de la colecţionari privaţi şi artişti. Au fost selectate şi lucrări din Colecţia Gheorghe Burtea, Colecţia Matei Chintilă, Colecţia Daniel Crăciun, Colecţia Cristian Mareş, Colecţia Dorin Mihalache, Colecţia Sorin Mihăilescu, Colecţia Dodo Niţă, Colecţia Boris Paraschivescu, Colecţia Puiu K. Patzelt, Colecţia Florica şi Vasile Petrovici, Colecţia George Şerban, Colecţia Armand Voicu.

Vernisajul va avea loc vineri, de la ora 13.00.

Expoziţia "Books & Arts" scoate în evidenţă legătura spirituală dintre om şi carte, prin puterea artistului de a o transpune într-un mediu vizual, dar, în acelaşi timp, reaminteşte omului de importanţa acestora pentru cunoaştere. Ea încurajează păstrarea cărţilor cât mai aproape de suflet, aidoma unor prieteni dragi, lansând astfel o invitaţie de alăturare la lectură prin cititorii surprinşi pe pânză. Poveştile sunt redate într-un mod unic şi subiectiv, demonstrând că ele rămân o sursă infinită de inspiraţie. Naturile statice din expoziţie abundă cu cărţi, demonstrând că prezenţa acestor obiecte, chiar cu rol decorativ, asigură omul că are o eliberare şi un răspuns mereu la îndemână. Unele lucrări din expoziţie demonstrează cum cartea se transformă şi se adaptează prezentului, încercând constant să rămână de actualitate în era tehnologică.

Program de vizitare este de luni până duminică, între orele 10.00 - 18.00. Mai multe detalii se găsesc pe http://www.cantacuzinocastle.com/vizitare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici