Expoziţie chinologică inedită la Muzeul Satului, vineri

Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" va găzdui vineri, între orele 12:00–12:30, paradă chinologică "Stăpâne, stăpâne, /Mai cheamă-­ţi şi ­un câine...”, care va cuprinde patru rase de câini româneşti, organizată în parteneriat cu Asociaţia Chinologică Română.

423 afișări
Imaginea articolului Expoziţie chinologică inedită la Muzeul Satului, vineri

Expoziţie chinologică inedită la Muzeul Satului, vineri (Imagine: Mircea Rosca/ Arhiva Mediafax Foto)

În cadrul expoziţiei vor fi prezentate patru rase de câini româneşti: două care au cunoscut în anul 2015 recunoaşterea Federaţiei Chinologice Internaţionale - Ciobănescul Românesc Mioritic şi Ciobănescul Românesc Carpatin şi Ciobănescul Românesc de Bucovina şi Ciobănescul Românesc Corb, care îşi aşteaptă omologarea.

Un astfel de eveniment a fost organizat pentru prima dată în anul 1936 când cele două instituţii aflate sub Înaltul Patronaj al M.S. Regelui Carol al II-lea, Muzeul Satului Românesc şi Asociaţia proprietarilor de câini de rasă din România, organizau pentru publicul interesat, la Bucureşti „în satul cu gospodării din diverse regiuni ale ţării” o „expoziţie de câini de lux, vânătoare, poliţişti şi ciobăneşti autohtoni”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici