Expoziţie cu documente despre epidemiile din Ţările Române se va deschide la Muzeul Naţional de Istorie

O expoziţie cu documente despre epidemiile din Ţările Române va fi deschisă, joi, la Muzeul Naţional de Istorie a României.

553 afișări
Imaginea articolului Expoziţie cu documente despre epidemiile din Ţările Române se va deschide la Muzeul Naţional de Istorie

Expoziţie cu documente despre epidemiile din Ţările Române se va deschide la Muzeul Naţional de Istorie

Expoziţia „Epidemii în istoria Ţărilor Române. Mărturii documentare” este organizată de Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR), în parteneriat cu Arhivele Naţionale ale României (ANR) şi Asociaţia „Dar Development”.

Deschiderea expoziţiei are loc joi de la ora 11.00 la sediul muzeului din Calea Victoriei nr. 12, Bucureşti.

Vernisajul se va desfăşura în cadru restrâns, fără public, fiind transmis live pe paginile oficiale de Facebook ale instituţiilor organizatoare.

„În contextul pandemic actual, prin intermediul acestei expoziţii vizitatorii vor putea să descopere, cu ajutorul documentelor de arhivă, alte episoade epidemice care au avut loc în spaţiul românesc, precum şi modul în care acestea au fost depăşite în trecut. De-a lungul timpului, numeroase epidemii au afectat diferite zone ale actualului teritoriu al României – de la epidemia de ciumă la epidemia de holeră care a făcut ravagii în secolul al XIX-lea, până la epidemiile de varicelă, tifos exantematic şi gripă spaniolă de la finalul Primului Război Mondial”, au transmis organizatorii.

Documentele expuse surprind modul în care instituţiile vremii au răspuns provocărilor acestor boli, metodele de stopare şi urmele pe care acestea le-au lăsat în societate.

Expoziţia este realizată cu ocazia aniversării a 190 de ani de existenţă a Arhivelor Naţionale ale României şi va fi deschisă la Muzeul Naţional de Istorie a României în perioada 28 octombrie – 7 noiembrie 2021, putând fi vizitată de miercuri până duminică, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară aflate în vigoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici