Expoziţie dedicată Reginei Maria a României: "Un adevărat fashion icon"

  • Anul acesta se împlinesc 145 de ani de la naşterea Reginei Maria a României
  • Centrul Cultural Expo Arte organizează expoziţia ”Regina Maria –Mama Regină”
  • Expoziţia rămâne deschisă până pe 15 ianuarie anul viitor
1455 afișări
Imaginea articolului Expoziţie dedicată Reginei Maria a României: "Un adevărat fashion icon"

Expoziţie dedicată Reginei Maria a României

Pentru a marca 145 de ani de la naşterea Reginei Maria a României, Expo Arte, un centru cultural din capitală, organizează expoziţia ”Regina Maria –Mama Regină”.

Îţi spun că Regina Maria avea o fire cameleonică. A scris proză şi poezie, era pasionată de pictură, s-a implicat în numeroase acte de caritate şi a fost alături de soldaţii răniţi în timpul războiului.  

IULIA GORNEANU/ Colecţionar: Ca să ne amintim de ea nu avem neapărat nevoie de un pretext. Ar trebui să o facem în fiecare zi. Am încercat să reconstituim ca atmosferă perioada cea mai dragă ei, adică sfârşitul de sec. XIX, început de sec. XX.

Ştii că regina noastră s-a îndrăgostit de costumul tradiţional, de când a venit în România şi l-a transformat în veşmânt regal.

IULIA GORNEANU/ Colecţionar: Prin imaginea Reginei Maria României, a prins aripi şi a zburat dincolo de graniţele ţării. A devenit cunoscută în lume, nu numai în Europa. 

Alina Dima: Regina Maria a României a fost una dintre cele mai frumoase regine din Europa, un adevărat fashion icon. Ştii ce spunea despre România? Poate vă veţi aminti de mine deoarece v-am iubit cu toată puterea inimii mele.

Expoziţia va rămâne deschisă până pe 15 ianuarie anul viitor, aşa că ai timp afli mai multe despre personalitatea Reginei Maria.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici