Facebook ar putea fi închis? Compania recunoaşte că procesele cu care se confruntă pot avea un impact asupra afacerii

Reprezentanţii Facebook admit într-o scrisoare adresată potenţialilor investitori că o parte sau chiar întreaga reţea de socializare ar putea fi închisă.

7871 afișări
Imaginea articolului Facebook ar putea fi închis? Compania recunoaşte că procesele cu care se confruntă pot avea un impact asupra afacerii

Facebook ar putea fi închis? Compania recunoaşte că procesele cu care se confruntă pot avea un impact asupra afacerii (MediafaxFoto/AFP)

Acest lucru s-ar putea întâmpla dacă procesele cu care se confruntă compania vor fi pierdute.

Cel mai ameninţător şi costisitor proces cu care Facebook se confruntă acum este cel intentat de Yahoo, "care ar putea avea un impact semnificativ asupra afacerii noastre, asupra condiţiilor financiare sau a rezultatelor acţiunilor pe care le avem. Decizia sau înţelegerea care ar putea veni din acest proces s-ar putea să ne ceară să încetăm unele operaţii sau chiar toate operaţiile pe care le avem sau să plătim o sumă substanţială", recunosc reprezentanţii Facebook în documentele prezentate posibililor investitori, informează Daily Mail.

Analiştii consideră însă că reprezentanţii Facebook prezintă doar "cel mai grav scenariu posibil" şi încearcă astfel să-şi acopere spatele.  

Facebook a recunoscut şi că 5-6 la sută dintre din cei 845 de milioane de utilizatori ai Facebook sunt falşi sau au conturi duplicate.

Compania se confruntă cu mai multe procese şi se aşteaptă ca şi alte companii să intenteze plângeri. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici