Facebook lansează un serviciu de verificare a informaţiilor de pe WhatsApp referitoare la coronavirus

  • Facebook lansează un serviciu de „fact checking” pentru mesajele de pe WhatsApp din Italia
  • Decizia a fost luată în contextul apariţiei unor informaţii false pe WhatsApp despre noul tip de coronavirus
  • Traficul de pe WhatsApp a crescut puternic de când Guvernul de la Roma a introdus restricţii de circulaţie pentru cetăţeni
399 afișări
Imaginea articolului Facebook lansează un serviciu de verificare a informaţiilor de pe WhatsApp referitoare la coronavirus

Facebook lansează în Italia un serviciu de verificare a informaţiilor de pe WhatsApp referitoare la coronavirus

Reprezentanţii Facebook au anunţat joi că au lansat în Italia un serviciu care va verifica acurateţea informaţiilor care circulă pe platforma sa WhatsApp referitoare la noul tip de coronavirus, informează Reuters.

Facebook a anunţat că va colabora cu reprezentanţii companiei locale Facta, care oferă servicii de verificare a veridicităţii informaţiilor publice, pentru a analiza conţinutul care circulă pe WhatsApp, inclusiv fotografii, mesaje audio sau videoclipuri.

Utilizatorii WhatsApp din Italia vor putea să transmită conţinut către Facta prin intermediul unui mesaj pe WhatsApp pentru a verifica acurateţea informaţiilor.

WhatsApp este cea mai populară platformă de mesagerie din Italia, ţara cea mai afectată de epidemia de Covid-19.

Traficul de pe WhatsApp a crescut puternic de când Guvernul de la Roma a introdus restricţii de circulaţie pentru cetăţeni, întrucât italienii au recurs la acest serviciu pentru a putea ţine legătura cu rudele şi prietenii.

Însă aplicaţia a fost folosită şi pentru transmiterea de informaţii false, printre care şi unele videoclipuri în care se susţinea că virusul, care a dus la moartea a 13.915 persoane în Italia, a fost creat în laborator sau chiar nu există.

WhatsApp, care are două miliarde de utilizatori la nivel mondial, încearcă în ultima perioadă să găsească soluţii pentru a opri răspândirea informaţiilor false prin intermediul acestei aplicaţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici