Facebook va introduce un "buton de panică" pe site

Facebook a anunţat că va introduce un "buton de panică" pe site, prin care copiii şi adolescenţii pot raporta abuzurile direct la centrele Child Exploitation and Online Protection Centre (Ceop) şi Facebook, informează BBC News Online.

50 afișări
Imaginea articolului Facebook va introduce un "buton de panică" pe site

Facebook va introduce un "buton de panică" pe site

Aplicaţia va apărea pe pagina principală a site-ului pentru a le sugera tinerilor că ei deţin controlul pe internet.

Introducerea acestui buton vine după mai multe luni de negocieri înre Ceop şi Facebook, care iniţial a refuzat ideea.

Mai multe organizaţii pentru protecţia copiilor în mediul online au făcut presiuni asupra Facebook pentru a lua măsuri împotriva abuzurilor în reţea, mai ales după ce o adolescentă de 17 ani a fost violată şi apoi ucisă de un bărbat de 33 de ani, pe care l-a cunoscut pe Facebook şi care a pretins că este un adolescent la rândul lui.

Iniţiativa Ceop de introducere a unui "buton de panică" pe Facebook a fost susţinută de 44 de şefi de poliţie din Marea Britanie, Ţara Galilor şi Scoţia.

Facebook este cea mai populară reţea de socializare din lume cu peste 400 de milioane de membri activi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici