Facebook vrea să dea în judecată Daily Mail

Facebook ameninţă că va da în judecată publicaţia Daily Mail pentru că ar fi publicat un articol în care susţinea că reţeaua de socializare facilitează presiunea sexuală asupra tinerelor minore care îşi fac profil pe Facebook, informează The Guardian.

30 afișări
Imaginea articolului Facebook vrea să dea în judecată Daily Mail

Facebook vrea să dea în judecată Daily Mail

Oficialii reţelei de socializare susţin că articolul a cauzat daune de imagine grave, periclitând reputaţia brandului în Marea Britanie.

Facebook a ameninţat că va da în judecată publicaţia britanică după ce aceasta a publicat, miercuri, un articol în care susţinea că platforma ar funcţiona ca un serviciu de video chat, dându-se ca exemplu faptul că o tânără de 14 ani care are un profil pe această reţea putea fi abordată "în câteva secunde" de bărbaţi în vârstă.

Publicaţia Daily Mail a prezentat scuze în ediţia online de joi, dar şi în ediţia tipărită de vineri, autorul articolului, Mark Williams-Thomas, invocând faptul că experimentul cu scop de investigaţie s-ar fi referit la o altă reţea de socializare, nu Facebook.

Reprezentanţii reţelei de socializare, care are 23 de milioane de utilizatori în Marea Britanie, susţin că Daily Mail nu a modificat imediat titlul articolului în ediţia online, menţinând pentru mai mult timp numele Facebook.

"Angajaţii Facebook din Statele Unite au citit articolul şi au înţeles că nu putea fi vorba despre reţeaua noastră. Noi avem reguli stricte cu privire la siguranţa minorilor - minorii nu pot primi mesaje de la persoane peste 18 ani", a spus purtătorul de cuvânt al Facebook în Marea Britanie.

În plus, oficialii Facebook susţin că publicaţia nu a permis cititorilor să adauge comentarii la articol.

"Dacă vrei cu adevărat să protejezi tinerii online, ar trebui să numeşti site-urile care permit astfel de abordări", a spus purtătorul de cuvânt al Facebook.

Autorul articolului a refuzat să facă public numele platformei de socializare la care făcea referire, pe motiv că ar putea atrage pedofili. Oficialii Facebook cer, însă, identificarea site-ului pentru a se lua măsuri de protecţie a tinerilor utilizatori.

Reprezentanţii Daily Mail şi cei ai Facebook se vor întâlni vineri pentru a negocia modurile de soluţionare a disputei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici