Festivalul de Animaţie „ImPuls”: Albumul „Gigi Căciuleanu - Omul Dans”, lansat pe scena de la Ţăndărică

După aproape patru decenii, dansatorul şi coregraful Gigi Căciuleanu revine pe scena de la Ţăndărică în cadrul unui eveniment prilejuit de lansarea albumului „Gigi Căciuleanu - Omul Dans”, semnat de criticul de teatru Ludmila Patlanjoglu, luni, de la ora 18.00.

104 afișări
Imaginea articolului Festivalul de Animaţie „ImPuls”: Albumul „Gigi Căciuleanu - Omul Dans”, lansat pe scena de la Ţăndărică

Festivalul de Animaţie „ImPuls”: Albumul „Gigi Căciuleanu - Omul Dans”, lansat pe scena de la Ţăndărică

“Gigi este, incontestabil, cel mai mare coregraf al nostru, este un poet remarcabil, pasionat de matematică şi un desenator desăvârşit. De o mobilitate fizică şi intelectuală inepuizabilă, este inteligent, sofisticat, preocupat, creativ şi are un deosebit simţ al umorului. Dar, peste toate acestea, Gigi este un Om frumos, de o generozitate şi o căldură aparte, o persoană educată şi delicată”, scria în carte Gilda Lazăr, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Nocturnele din anii 60-70 de la Teatrul Ţăndărică au constituit, pe lângă un reper cultural, şi începutul “zborului” lui Gigi Căciuleanu spre lumi şi alte galaxii. Alături de “măiastra” Miriam Răducanu, a făcut istorie, deschizând un drum Nocturnelor, care deşi scurt, a fost pavat cu neuitare.

De aceea, întâlnirea cu Gigi Căciuleanu este un omagiu adus nu numai Nocturnelor, ci şi celei care a iniţiat şi sprijinit acest proiect, Margareta Niculescu, directoarea de atunci a Teatrului Ţăndărică, dar şi celor care de-a lungul acelor ani au fost protagoniştii spectacolelor.

Pentru acest evenimentul lansării albumului, Gigi Căciuleanu a realizat recitalul extraordinar „Text Shop”, un one-man show ce propune o formă originală de contact direct cu publicul. Despre carte şi eroul ei, Ludmila Patlanjoglu scrie: „Un talent uriaş cu sclipiri geniale, o imensă fantezie, un foarte mare dansator, genial coregraf român, internaţional cunoscut şi recunoscut - sunt aprecieri care vin din partea unor nume ilustre: Pina Bausch, Maia Pliseţkaia, Pierre Cardin, Ioan Holender. Copleşit, Gigi Căciuleanu întrebat cine este, răspunde simplu: Je suis quelqu’un qui danse”.

Evenimentul va avea loc luni, 26 noiembrie, de la ora 18:00 la Sala Ţăndărică din strada General Eremia Grigorescu nr. 24, în cadrul celei de-a 14-a ediţii a Festivalului Internaţional al Teatrului Contemporan de Animaţie ”ImPuls”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici