Festivalul de Teatru de la Avignon - evenimentul tuturor extremelor

Festivalul de Teatru de la Avignon, care are loc între 5 şi 26 iulie, este considerat de Le Figaro unul "al extremelor", publicaţia realizând o listă cu cele mai memorabile spectacole, de neratat pentru publicul evenimentului.

733 afișări
Imaginea articolului Festivalul de Teatru de la Avignon - evenimentul tuturor extremelor

Festivalul de Teatru de la Avignon - evenimentul tuturor extremelor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Selecţia oficială a festivalului, care se află la cea de 67-a ediţie, include aproximativ 40 de spectacole, în timp ce evenimentul paralel, Avignon Off este gazdă a 1.200 de manifestări artistice. Le Figaro prezintă recomandări subiective cu spectacolele care ar putea fi definite drept "cele mai" din cadrul programului.

Astfel, spectacolul cel mai lung inclus în programul de la Avignon este "Faust I şi II", de 8 ore şi 30 de minute, o adaptare a celebrei capodopere a lui Goethe semnată de către Nicolas Stemann, o probă de "rezistenţă fizică şi psihică". Pe lângă "Faust", adaptarea scenică a romanului "Particulele elementare" de Michel Houellebecq, care are 3 ore şi 40 de minute pare "o uvertură", scrie le Figaro.

La polul opus, spectacolul cel mai scurt de la Avignon este "Ouvert!", care are 40 de minute şi a fost creat pentru inaugurarea unui nou loc de repetiţii la Avignon.

"Todo el cielo sobre la tierra", piesa semnată de Angélica Liddell are replici în spaniolă, mandarină şi germană. Acţiunea spectacolului combină povestea lui Peter Pan cu cea a lui Anders Breivik, condamnat pentru crimă.

De asemenea, Le Figaro consideră că "Shéda", de Dieudonné Niangouna, jucat la Cariera din Boulbon, aflată la 35 de minute de Avignon, este "cel mai african spectacol" din festival.

Festivalul de Teatru de la Avignon este unul dintre cele mai importante şi cele mai selecte festivaluri din lume şi se desfăşoară în sudul Franţei. Programul festivalului include spectacole de teatru ale celor mai mari artişti din lume, dar şi evenimente conexe. Pentru că numărul artiştilor care doreau să se alăture evenimentului de la an la an a crescut a fost creată şi secţiunea "Avignon Off" care se desfăşoară în aceeaşi perioadă.

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici