Festivalul Enescu va reprezenta România la Lu.Be.C. 2012

Festivalul George Enescu şi mai multe companii specializate în inovarea tehnologiilor pentru cultură vor reprezenta România, care are statutul de ţară invitată, la ediţia de anul acesta a Lucca Beni Culturali (Lu.Be.C.).

150 afișări
Imaginea articolului Festivalul Enescu va reprezenta România la Lu.Be.C. 2012

Festivalul Enescu va reprezenta România la Lu.Be.C. 2012 (Imagine: Facebook)

Evenimentul destinat promovării patrimoniului cultural şi inovaţiei tehnologice pentru cultură şi marketing teritorial se va desfăşura la Lucca, în Italia, în perioada 18 - 20 octombrie, sub înaltul patronaj al preşedintelui Republicii Italiene.

România va fi reprezentată prin Festivalul şi Concursul Internaţional "George Enescu", compania ReadForward, specializată în soluţii tehnologice pentru sectorul cultural, agenţia Eroii de Joi, specializată în branding pentru proiecte culturale şi educaţionale, precum şi de Oma Vision, în calitate de partener internaţional al evenimentului.

Spaţiul dedicat României va arăta cum a evoluat Festivalul Enescu, de la un eveniment de muzică clasică, creat în 1958, în memoria marelui compozitor român al cărui nume îl poartă, la un brand cultural de ţară. De asemenea, vor fi prezentate în premieră informaţii despre ediţia a XXI-a a festivalului, care va avea loc în septembrie 2013, precum şi aplicaţii tehnologice pentru produse culturale.

Întâlnirea internaţională Lu.Be.C. 2012 va consta în dezbateri, seminarii, ateliere şi prezentări ce vor propune strategii de intervenţie şi axe de colaborare cu scopul de a stimula dialogul şi schimbul de idei pe teme legate de patrimoniul cultural, tehnologie şi turism.

Tot în cadrul evenimentului va avea loc Lu.Be.C. Digital Technology, o expoziţie dedicată inovaţiei digitale şi tehnologice aplicate patrimoniului cultural şi marketingului teritorial.

"Am gândit participarea la această manifestare pentru a demonstra că România are atât bunuri culturale de valoare internaţională, cât şi experţi în tehnologii novatoare, branding şi comunicare care pot să le promoveze creativ. România va fi reprezentată la Lu.Be.C. de unul dintre cele mai cunoscute evenimente culturale ale sale - Festivalul şi Concursul Internaţional "George Enescu" - şi de companii tinere din tehnologie şi comunicare, care au contribuit la transformarea acestuia într-un brand cultural de ţară. Este, aşadar, un mix între tradiţie şi modernitate, care arată evoluţia unui bun cultural datorită mijloacelor moderne de comunicare", declară Oana Marinescu, Managing Director al Oma Vision.

Evenimentul este organizat sub înaltul patronaj al preşedintelui Republicii Italiene, al Ministerului pentru Patrimoniu şi Activităţi Culturale din Italia, Ministerului italian pentru Dezvoltarea Economică, Ministerului Educaţiei, Universităţii şi Cercetării din Italia, Ministerului italian al Afacerilor Externe, precum şi cu sprijinul Regiunii Toscana.

La ediţiile precedente ale Lu.Be.C. - 2009, 2010 şi 2011 -, ţări invitate au fost China, Finlanda şi Franţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici