Festivalul Internaţional de Film Pelicam, între 14 şi 16 iunie la Tulcea. Ce filme se află în program - VIDEO

Ediţia a doua a Festivalului Internaţional de Film Pelicam se va desfăşura în perioada 14-16 iunie, la Tulcea, programul evenimentului cuprinzând pelicule semnate de Inge Wegge şi Fatih Akin, dar şi invitaţi precum Keith Partridge, director de imagine la BBC.

216 afișări
Imaginea articolului Festivalul Internaţional de Film Pelicam, între 14 şi 16 iunie la Tulcea. Ce filme se află în program - VIDEO

Festivalul Internaţional de Film Pelicam, între 14 şi 16 iunie la Tulcea. Ce filme se află în program - VIDEO (Imagine: Facebook)

Pelicam International Film Festival (IFF), ediţia a II-a, debutează anul acesta pe 14 iunie, în Tulcea, cu un program artistic complex, având ca temă principală mediul înconjurător şi oamenii, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Timp de trei zile, în Piaţa Civică şi în Centrul Cultural "Jean Bart" vor avea loc proiecţii în aer liber şi videoproiecţii în premieră naţională a 15 lungmetraje din ţări precum Germania, Franţa, Norvegia, Danemarca, Polonia, Elveţia, Canada şi Marea Britanie, filme premiate la alte festivaluri de renume şi realizate de regizori celebri a căror carieră a fost premiată la Berlin, Cannes sau la Oscar.

Printre titlurile sonore din cadrul Pelicam IFF 2013 se numără filmul norvegian din deschidere "North of the sun", în regia lui Inge Wegge, urmat de concertul celor de la Robin and The Backstabbers, pe 14 iunie, şi "La soif du monde", în regia celebrului fotograf Yann-Arthus Bertrand, cunoscut la nivel mondial pentru cartea "Pământul de pe cer" şi filmul "Home".

Pelicam aduce şi cel mai recent film al celebrului regizor german Fatih Akin, documentarul "Polluting paradise", prezentat la Cannes în 2012. Pe 16 iunie, în Piaţa Civică va avea loc ceremonia de închidere şi decernarea premiilor celei de-a doua ediţii a festivalului de film Pelicam, urmate de concertul celor de la Şuie Paparude.

Incluse într-un eveniment special atât în Piaţa Civică, dar şi în Centrul Cultural "Jean Bart" sunt filmele care vor fi proiectate în prezenţa echipei aflate în România şi anume: "More Than Honey", în regia lui Markus Imhoff, câştigător al Ursului de Argint la Berlin şi nominalizat la Oscar pentru celebra operă "The Boat is Full", filmul "Roşia Montana a town on the brink", de Fabian Daub, şi filmul "Tous Cobayes", în regia lui Jean Paul Jaud, cunoscut pentru celebrul documentar "Nos enfants nous accuseront".

Pelicam IFF 2013 include şi o secţiune de scurtmetraje şi trei filme dedicate publicului tânăr din Tulcea, cât şi proiecţia filmului "Botiza", având ca temă principală viaţa oamenilor din satul maramureşean Botiza şi activitatea lor, poveste prezentată la nivel mondial de regizorul Frédéric Gonseth.

Pe lângă proiecţiile de film şi concertele în aer liber, a doua ediţie a Pelicam include o serie de dezbateri cu invitaţi speciali şi workshop-uri susţinute de profesionişti, precum şi vernisaj de fotografie cu lucrările lui Sorin Onişor, expuse în clădirea muzeu a oraşului Tulcea Casa Avramide.

Keith Partridge, care în prezent lucrează pentru televiziunea BBC, premiat pentru peste 60 de producţii de cinema şi televiziune filmate în condiţii extreme, va susţine pentru prima oară în România un workshop, pe 15 iunie. Tot o ocazie unică pentru amatorii de film documentar şi de noile tehnologii o reprezintă şi workshopul susţinut de Stephane Siohan, realizatorul webdocumentarului "Go!Ukraine", care va prezenta publicului metoda realizării unui documentar interactiv cu un impact puternic în mediul online.

Festivalul Internaţional de Film Pelicam oferă ocazia publicului din România să descopere activităţile oamenilor din alte ţări, abordarea lor faţă de mediul înconjurător, respectul şi preţuirea pentru natură în general.

Intrarea la toate evenimentele Pelicam IFF 2013 este gratuită.

Festivalul internaţional de film Pelicam este un eveniment organizat de Asociaţia Culturală Les Herbes Folles şi, începând cu 2013, face parte din Green Film Network, reţeaua internaţională a festivalurilor de film de mediu.

PIFF 2013 este organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Tulcea şi al Centrului Cultural "Jean Bart" Tulcea şi în parteneriat cu Organisation Internationale de la Francophonie - OIF, Ambasada Elveţiei în România, Institutul Goethe, Institutul Polonez Bucureşti, Consiliul Judeţean Tulcea, Institutul de cercetări Eco-Muzeale Tulcea, Ecocert România, Cinelabs România, Asociaţia Ateliere Fără Frontiere, Independenţa Film, Clorofilm, Asociaţia Vira si Asociatia Green Renaissance Africa de Sud.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici