Festivalul Internaţional de Statui Vivante începe cu Noaptea Statuilor la Casa Filipescu - Cesianu

Joi, 16 iunie, începând cu ora 20.00, Teatrul Masca va da startul celei de-a VI-a ediţii a Festivalului Internaţional de Statui Vivante. Deschiderea oficială va avea loc în Grădina Casei Filipescu - Cesianu cu noaptea statuilor vivante.

663 afișări
Imaginea articolului Festivalul Internaţional de Statui Vivante începe cu Noaptea Statuilor la Casa Filipescu - Cesianu

Festivalul Internaţional de Statui Vivante începe cu Noaptea Statuilor la Casa Filipescu - Cesianu (Imagine Cosmin Andrei / Mediafax Foto)

„De ce este importantă vizionarea statuilor vivante noaptea? Din mai multe motive, toate legate de misterul fabulos pe care trebuie că îl presupune existenţa unei «statuii vii». Venită parcă din altă lume, o statuie vie este chemată să traiască puţin, adesea să retrăiască experienţa vieţii în trupul şi mintea unui actor, în faţa unui auditoriu care, după ce va fi admirat costumele, machiajul şi tehnica actorilor se va fi emoţionat de povestea personajului pe care îl are în faţă. Sub lumina reflectoarelor misterul despre care vorbesc este şi mai puternic, iar în grădina unui aşezământ precum Casa Filipescu - Cesianu cu siguranţă întâlnirea dumneavoastră, a spectatorilor cu poveştile statuilor noastre va fi un eveniment de neuitat. 30 de statui vivante la lumina reflectoarelor vor transforma noaptea de 16 iunie într-un adevarat regal pe care nu ar trebui să-l rataţi!” – Mihai Mălaimare, fondatorul Teatrului Masca.

„Soldaţii de teracotă”, „Frida Kahlo”, „Confucius”, „Rică, fante de Obor”, „Brâncuşi” şi „Casanova” sunt doar cateva dintre personajele care îşi vor spune poveştile în faţa spectatorilor la debutul acestui eveniment.

Celor peste 40 de statui create special de Teatrul Masca li se vor adăuga pe parcursul zilelor 20 de actori străini ce vor aduce la Bucureşti momente artistice de excepţie premiate la festivalurile internaţionale de gen. Parcurile Crângaşi şi Alexandru Ioan Cuza vor deveni pe rând scene pentru zecile de mesaje pe care actori talentati le vor purta dincolo de cuvinte, printr-un stil atât de îndrăgit al teatrului de strada – statuia vivantă.

Programul complet este disponibil la adresa www.masca.ro sau pe pagina de Facebook a evenimentului.

Intrarea publicului este gratuită.

Festivalul Internaţional de Statui Vivante susţine Bucureşti 2021 – oraş candidat la titlul de Capitală Europeană a Culturii. Detalii pe www.bucuresti2021.ro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici