Festivalul Internaţional „Shakespeare”, de la Craiova a fost anulat din cauza coronavirusului

Din cauza epidemiei de coronavirus, Festivalul Internaţional „Shakespeare”, de la Craiova, se anulează. La festival erau invitaţi zeci de artişti şi oameni din cultură din toată lumea.

363 afișări
Imaginea articolului Festivalul Internaţional „Shakespeare”, de la Craiova a fost anulat din cauza coronavirusului

Festivalul Internaţional „Shakespeare”, de la Craiova a fost anulat din cauza coronavirusului

A XII- a ediţie a Festivalul Internaţional „Shakespeare”, de la Craiova, era programată să aibă loc în perioada 23 aprilie - 4 mai.

Reprezentanţii instituţiei au anunţat, joi, că festivalul, care trebuia să reunească artişti din Franţa, Marea Britanie, Rusia, China, Coreea de Sud, Japonia, Africa de Sud şi alte ţări din Europa, se amână cu un an.

Directorul artistic al Teatrului Naţional „Marin Sorescu” Craiova, organizatorul principal al festivalului, Vlad Drăgulescu, a scris despre decizie pe pagina sa de Facebook.

„Shakespeare s-a apucat serios de treabă. Face curat, dezinfectează, se spală pe mâini des, nu-şi atinge nici faţa şi din acest motiv ne-a transmis că nu mai vine la Craiova anul acesta. Ne sfătuieşte să fim prudenţi şi să avem grijă unul de altul şi ne promite că deja face pregătiri intense pentru la anul”, scrie Drăgulescu.

Prima ediţie a Festivalului Internaţional Shakeaspeare a avut loc în 1994, după modelul marilor festivaluri internaţionale, precum cele din Edinburgh, Tokyo, Ierusalim sau Montreal.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici