Festivalurile Ideo Ideis, FânFest şi Making Waves, printre câştigătorii primei gale AFCN

Festivalurile Ideo Ideis, FânFest şi Making Waves se numără printre cei zece câştigători ai primei gale a premiilor Administraţiei Fondului Cultural Naţional (AFCN) pentru organizaţii neguvernamentale şi manageri culturali, care a avut loc vineri, la sala Studio a Teatrului de Comedie din Bucureşti.

Share pe Facebook 170 afişări

Imaginea articolului Festivalurile Ideo Ideis, FânFest şi Making Waves, printre câştigătorii primei gale AFCN

Festivalurile Ideo Ideis, FânFest şi Making Waves, printre câştigătorii primei gale AFCN (Imagine: Daniel Mihailescu / Mediafax Foto)

Asociaţia T.E.T. Alexandria a primit premiul pentru rezistenţă în cultură pentru festivalul de teatru pentru tineri Ideo Ideis. Evenimentul, care a fost iniţiat în 2006, acţionează pe trei direcţii de implicare: educaţie, artă şi cultură şi social.

Premiul pentru intervenţie în spaţiul urban şi activare socială a revenit proiectului "Urban spaces in action", realizat de Asociaţia Komunitas. Asociaţia Colectiv A a fost recompensată de AFCN pentru activare interdisciplinară, pentru proiectul "Temps d'Images", iar premiul pentru management cultural i-a revenit Rariţei Zbranca, pentru Federaţia Fabrica de Pensule, informează AFCN.

Proiectul "Susţinem cultura în educaţie", realizat de Asociaţia M3, a primit premiul pentru comunicare şi mediere culturală, iar Asociaţia Culturală Replika, cu Centrul de Teatru Educaţional Replika, a fost premiată pentru incluziune socială şi dialog intercultural.

Fundaţia InterArt Triade Timişoara a fost recompensată cu premiul pentru antreprenoriat cultural, pentru programul editorial Triade, în timp ce Asociaţia Zeppelin - Halele Carol a primit distincţia pentru soluţii inovatoare în promovarea patrimoniului.

Asociaţia Alburnus Maior, organizatoarea festivalului FânFest, a primit premiul AFCN pentru activarea patrimoniului imaterial. FânFest, care se desfăşoară la Roşia Montană, este un eveniment cultural activist, început din dorinţa unei comunităţi de a-şi apăra moştenirea culturală şi naturală.

Asociaţia Film etc. a primit premiul pentru promovarea culturii române în lume pentru festivalul Making Waves, organizat la New York. Evenimentul, a cărui a zecea ediţie a avut loc în luna decembrie, are menirea să ofere publicului american o selecţie riguroasă a celor mai recente pelicule româneşti, alături de filme clasice şi retrospective.

Din juriul de selecţie al galei AFCN au făcut parte managerul cultural Horea Avram, poetul şi eseistul Bogdan Ghiu, arhitectul Dorothee Hasnaş, coregraful Cosmin Manolescu, producătorul de film Ada Solomon, jurnalistul Mircea Toma şi artistul vizual Roxana Trestioreanu.

Pentru fiecare categorie au fost definite câte cinci nominalizări şi a fost acordat un singur premiu în valoare de 5.000 de lei.

Share pe Facebook

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
GALA ,
AFCN ,
CASTIGATORI ,
festival ,
cultura ,
teatru ,
asociatie ,
premii
Versiunea: mobil  |  completa

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.