Film, dezbatere şi expoziţie, la 60 de ani de la publicare romanului "Moromeţii", în Capitală - VIDEO

O proiecţie de film, precedată de o dezbatere, dar şi prezentarea unei expoziţii sunt evenimentele care vor avea loc pe 7 iulie, de la ora 17.30, la sediul Institutului Cultural Român din Bucureşti (ICR), pentru a marca 60 de ani de la publicarea romanului "Moromeţii", de Marin Preda.

227 afișări
Imaginea articolului Film, dezbatere şi expoziţie, la 60 de ani de la publicare romanului "Moromeţii", în Capitală - VIDEO

Film, dezbatere şi expoziţie, la 60 de ani de la publicare romanului "Moromeţii", în Capitală (Captură video)

Mai multe evenimente dedicate uneia dintre cărţile importante ale literaturii române, "Moromeţii", scrisă de Marin Preda, au loc, în perioada 10 iunie - 9 iulie, la Institutul Cultural Român (ICR) din Londra, cu ocazia împlinirii a 60 de ani de la publicarea romanului.

Totodată, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR), în parteneriat cu Institutul Cultural Român, organizează pe 7 iulie, de la ora 17.30, la sediul ICR din Bucureşti, evenimentul "Moromeţii - 60".

Anul acesta se împlinesc 60 de ani de la apariţia primului volum al uneia dintre cele mai importante capodopere a literaturii române, valoare de necontestat a patrimoniului literar naţional - "Moromeţii", informează un comunicat remis MEDIAFAX.

De-a lungul celor şase decenii, fiind considerat unul dintre romanele de referinţe semnate de scriitorul Marin Preda, "Moromeţii" a fost citit şi recitit, reeditat în numeroase ediţii, a circulat prin toată lumea datorită traducerilor de care acesta s-a bucurat încă de la început, a fost studiat de toate generaţiile de elevi şi studenţi filologi, formate în această perioadă, a fost analizat din diferite perspective de cei mai importanţi istorici şi critici literari din ţară, montat şi ecranizat de mari personalităţi ale lumii teatrale şi cinematografice româneşti.

Muzeul Naţional al Literaturii Române doreşte să marcheze acest eveniment prin desfăşurarea unui nou program cultural, care va cuprinde expoziţia "Moromeţii 60" şi filmul adaptat după roman, în regia lui Stere Gulea, în 1987.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici