Filme de Cristi Puiu şi Radu Muntean, în secţiunea Un Certain Regard de la Cannes

Filmele "Aurora" de Cristi Puiu şi "Marţi, după Crăciun" de Radu Muntean au fost selectate în secţiunea Un Certain Regard a Festivalului de Film de la Cannes (12 - 23 mai).

188 afișări
Imaginea articolului Filme de Cristi Puiu şi Radu Muntean, în secţiunea Un Certain Regard de la Cannes

Regizorul Cristi Puiu (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Regizorul Cristi Puiu a câştigat premiul secţiunii Un Certain Regard în 2005, cu filmul "Moartea domnului Lăzărescu".

"Aurora" spune povestea unui bărbat, Viorel (Cristi Puiu), care, stăpânit de gânduri incerte, traversează oraşul de la un capăt la altul, către un obiectiv numai de el ştiut.

Filmul "Aurora" este produs de Mandragora, Anca Puiu şi Bobby Păunescu fiind producătorii peliculei. Pelicula va rula în secţiunea Un Certain Regard, printre altele, alături de "Angelica", filmul lui Manuel de Oliveira şi de lungmetrajul "Les Amours Imaginaires", de Xavier Dolan.

Regizoarea Claire Denis este preşedinta juriului secţiunii Un Certain Regard.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici