Filme de Cristian Mungiu, Tudor Giurgiu şi alţi regizori români, la Festivalul de film de autor din Barcelona

Filme care au marcat cinematografia actuală, semnate de regizori români precum Cristian Mungiu, Marian Crişan, Cristi Puiu şi Radu Muntean, vor fi proiectate în cadrul D´A - Festivalul Internaţional de film de autor din Barcelona, care se desfăşoară între 25 aprilie şi 10 mai.

440 afișări
Imaginea articolului Filme de Cristian Mungiu, Tudor Giurgiu şi alţi regizori români, la Festivalul de film de autor din Barcelona

Cristian Mungiu (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Institutul Cultural Român (ICR) de la Madrid colaborează pentru al treilea an consecutiv cu D´A - Festivalul Internaţional de film de autor din Barcelona, prezentând o amplă selecţie de filme în cadrul retrospectivei "Zece ani de film românesc", informează ICR.

Programul include un ciclu dedicat regizorului Cristian Mungiu, care va avea loc la Filmoteca de Catalunya, în perioada 30 aprilie - 10 mai, şi o selecţie de filme semnate de alţi regizori care au marcat cinematografia actuală, titluri programate la Cinematograful Aribau Club şi la Centrul de Cultură Contemporană din Barcelona - CCCB, în perioada 25 aprilie - 2 mai.

Regizorii îşi vor prezenta filmele în cadrul festivalului. Astfel, pe 1 mai, la ora 20.00, la Filmoteca de Catalunya va fi prezentat "După dealuri", în regia lui Cristian Mungiu, şi pe 29 aprilie, la ora 21:30, la Cines Aribau Club - "Morgen", de Marian Crişan.

Printre filmele româneşti care vor fi proiectate în cadrul retrospectivei "Zece ani de film românesc" se numără şi: "Marţi, după Crăciun", în regia lui Radu Muntean, "Despre oameni şi melci", în regia lui Tudor Giurgiu, "Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii", în regia lui Cătălin Mitulescu, "Eu când vreau să fluier, fluier", regizat de Florin Şerban, "Moartea domnului Lăzărescu", în regia lui Cristi Puiu, "A fost sau n-a fost?", în regia lui Corneliu Porumboiu, şi "California Dreamin' (nesfârşit)", regizat de Cristian Nemescu.

De asemenea, în cadrul D'A vor fi proiectate scurtmetrajele "Apele tac", de Anca Miruna Lăzărescu, "Derby", de Paul Negoescu, "Colivia", de Adrian Sitaru, "Megatron", de Marian Crişan, şi "Superman, Spiderman sau Batman", de Tudor Giurgiu.

Ciclul dedicat regizorului Cristian Mungiu va cuprinde o serie de lungmetraje şi o alta de scurtmetraje semnate de acesta. Astfel, lungemtrajele selectate pentru a fi proiectate în cadrul festivalului sunt: "După dealuri", "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", "Amintiri din Epoca de Aur" şi "Occident". Selecţia de scurtmetraje cuprinde titlurile "Mâna lui Paulişta", "Nici o întâmplare", "Zapping", "Corul pompierilor".

Pe 30 aprilie, la ora 12:30, regizorul Cristian Mungiu va avea o întâlnire cu studenţii facultăţii de Comunicare Blanquerna, Universitatea Ramon Llull, eveniment deschis publicului Festivalului.

În cadrul acestei ediţii, Festivalul prezintă de asemenea filmul "Un gând, un vis, Doyle… şi-un pix/ A Dream’s Merchant", realizat de tânărul regizor Bogdan Ilie-Micu, care va fi proiectat în premieră în Spania în cadrul secţiunii Film Diaries a Festivalului, sâmbătă, la ora 17.00, la Auditorio CCCB.

Proiectul este organizat de Festivalul D´A Barcelona, ICR Madrid, Filmoteca de Catalunya, Centro de Cultural Contemporánea de Barcelona -CCCB, în colaborare cu CNC România şi UNATC Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici