Filme regizate de Andy Warhol, cu Bob Dylan şi Lou Reed, proiectate în Times Square

Mai multe scurtmetraje regizate de Andy Warhol, ai căror protagonişti sunt câţiva artişti de seamă, precum Bob Dylan şi Lou Reed, vor fi proiectate în celebra Times Square din New York, în fiecare seară din luna mai, informează contactmusic.com.

116 afișări
Imaginea articolului Filme regizate de Andy Warhol, cu Bob Dylan şi Lou Reed, proiectate în Times Square

Andy Warhol (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aceste filme mute realizate de celebrul artist american vor fi proiectate pe panourile electronice instalate pe clădirile din Times Square în ultimele trei minute ale fiecărei seri din luna mai, în cadrul unui proiect artistic intitulat "Midnight Moment" ("Momentul de la miezul nopţii").

Scrutmetrajele, turnate în anii 1960, sunt dedicate unor celebrităţi ale acelei epoci, precum cântăreţii Bob Dylan şi Lou Reed, poetul Allen Ginsberg şi actriţa Edie Sedgwick.

Aceste filme vor fi difuzate în fiecare seară între 1 mai şi 31 mai.

Andy Warhol a fost un exponent de marcă al mişcării pop art, a cărei înflorire s-a petrecut în anii '60, şi a devenit celebru cu imaginile actriţei Marilyn Monroe şi reclamele pentru cutiile de supă Campbell. Artistul a încetat din viaţă în 1987, la vârsta de 58 de ani, în urma unor complicaţii apărute după ce a fost supus unei operaţii de eliminare a unor calculi biliari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici