Filmele Matrix au fost concepute ca o metaforă pentru transformarea transgender

  • Lilly Wachowski, co-regizoarea seriei Matrix alături de sora sa, Lana, susţine că Neo, protagonistul filmelor, e un simbol al transformării transgender
  • Lilly Wachowski spune că, la momentul apariţiei filmelor, corporaţiile nu erau pregătite pentru asumarea acestei idei
  • Lilly şi Lana Wachowski, foştii fraţi Wachowski, au anunţat că sunt trans în 2012 şi 2016
4089 afișări
Imaginea articolului Filmele Matrix au fost concepute ca o metaforă pentru transformarea transgender

Filmele Matrix sunt o metaforă pentru transformarea transgender. Cine spune asta?

Lilly Wachowski, co-regizoarea seriei Matrix alături de sora sa, Lana, a declarat într-un interviu pentru Netflix Film Club că seria filmelor Matrix este o metaforă pentru devenirea persoanelor transgender, confirmând astfel speculaţiile fanilor.

Una dintre ipotezele vehiculate în rândul fanilor era că anxietatea resimţită de personajul Neo, jucat de Keanu Reeves, şi definită ca o „aşchie înfiptă în mintea sa” este un simbol pentru anxietatea cu care se confruntă transgenderii în procesul transformării lor. De asemenea, pilula roşie, care-i permite lui Neo să vadă lumea aşa cum e ea de fapt, a fost comparată cu pastilele de estrogen administrate în tratamentul persoanelor trans.

Lilly Wachowski dezvăluie că unul din personajele primului film Matrix, Switch, era gândit iniţial cu o dublă identitate sexuală: femeie în universul Matrix şi bărbat în realitate. „Lumea corporaţiilor nu era însă pregătită la data apriţiei filmelor Matrix pentru o astfel de idee”, mai spune Lilly Wachowski. Lilly şi Lana Wachowski, foştii fraţi Wachowski, au anunţat că sunt trans în 2012 şi 2016. În prezent, Matrix 4 era în plină producţie în martie, când a început pandemia. Filmul îi are pe afiş pe Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss şi Jada Pinkett Smith.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici