Filmul "Îmi este indiferent dacă în istorie...", de Radu Jude, are premiera naţională la Anonimul

Cel mai nou lungmetraj scris şi regizat de Radu Jude, "Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari", va avea premiera naţională la Festivalul de Film Independent Anonimul, care are loc între 6 şi 12 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, potrivit organizatorilor evenimentului.

233 afișări
Imaginea articolului Filmul "Îmi este indiferent dacă în istorie...", de Radu Jude, are premiera naţională la Anonimul

Filmul "Îmi este indiferent dacă în istorie...", de Radu Jude, are premiera naţională la Anonimul

Pe 7 iulie, "Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari" a devenit primul film românesc premiat cu Globul de Cristal la Festivalul Internaţional de la Karlovy Vary, Cehia, unde a avut premiera mondială. La acelaşi eveniment, filmul a primit şi premiul Label Europa Cinemas.

"Titlul este un citat, de aceea e pus între ghilimele. Fraza a fost rostită în Consiliul de Miniştri, în vara lui 1941, de către domnul profesor Mihai Antonescu. Deşi nu este o invitaţie la dialog, fraza angajează în mod direct viitorul, aşa că am hotărât să îi oferim domnului profesor un răspuns, unul cinematografic", declara Radu Jude.

"Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari", cel de-al şaselea lungmetraj regizat de Radu Jude, va rula în cinematografele din România din 28 septembrie.

Din distribuţie fac parte actorii Ioana Iacob, Alexandru Dabija, Alex Bogdan, Ilinca Manolache, Şerban Pavlu, Ion Rizea, Claudia Ieremia şi Bogdan Cotleţ.

Cea de-a 15-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul este organizată de Fundaţia Anonimul şi Asociaţia FAMart.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici