Filmul "Loverboy", de Cătălin Mitulescu, selectat în secţiunea Un Certain Regard de la Cannes

Lungmetrajul "Loverboy", de Cătălin Mitulescu, a fost selectat în secţiunea Un Certain Regard a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes (11 - 22 mai), au anunţat joi organizatorii evenimentului, într-o conferinţă de presă, potrivit site-ului oficial al evenimentului.

1008 afișări
Imaginea articolului Filmul "Loverboy", de Cătălin Mitulescu, selectat în secţiunea Un Certain Regard de la Cannes

Filmul "Loverboy", de Cătălin Mitulescu, selectat în secţiunea Un Certain Regard de la Cannes

Filmul, care îi are în rolurile principale pe Ada Condeescu şi George Piştereanu, spune povestea lui Luca, un tânăr de 20 de ani din Hârşova, care cucereşte fete, le face să se îndrăgostească de el şi le plasează mai departe unei reţele din Constanţa. Pentru poliţiştii de la combaterea crimei organizate, această tehnică de racolare se numeşte "metoda prin îndrăgostire", iar cei ce o practică sunt numiţi "loverboys".

Luca se plimbă cu scuterul prin câmpiile arse de soare, are grijă de bunicul său şi agaţă fete prin satele sărace de lângă Dunăre. Viaţa lui se schimbă în momentul în care se îndrăgosteşte de Veli. Luca pare hotărât să renunţe la tot ceea ce făcea până acum pentru a rămâne cu ea. O plângere depusă împotriva lui de o fosta iubită şi presiunea din partea şefului îl forţează să facă o alegere: să renunţe sau nu la Veli.

În film mai joacă Bogdan Dumitrache, Clara Vodă, Coca Bloss, Ion Besoiu, Remus Mărgineanu şi Alexandru Mititelu, alături de actori neprofesionişti.

Cătălin Mitulescu şi-a făcut debutul regizoral în 2006, cu lungmetrajul "Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii". Filmul a câştigat premiul Un Certain Regard pentru cea mai bună interpretare feminină (Dorotheea Petre) la Festivalul de la Cannes, în 2006.

Strada Film a fost înfiinţată în anul 2004 de regizorul Cătălin Mitulescu şi are în palmares lungmetrajele "Ryna", "Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii" şi "Eu când vreau să fluier, fluier" (în care protagonişti au fost George Piştereanu şi Ada Condeescu)."Loverboy" este o coproducţie România/ Suedia/ Franţa/ Serbia.

Anul acesta, preşedintele secţiunii Un Certain Regard este regizorul Emir Kusturica.

Cea de-a 64-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes se va desfăşura în perioada 11 - 22 mai.

Românii au fost, în ultimii ani, răsfăţaţii Festivalului de la Cannes, plecând de fiecare dată cu câte un premiu. Astfel, valul de apreciere din partea festivalului a început în 2005, când Cristi Puiu a luat marele premiu al secţiunii Un Certain Regard, cu "Moartea domnului Lăzărescu". De atunci, pe Croazetă, aprecierile criticii au fost dublate de premiile juriului. În 2006, Dorotheea Petre a luat premiul de interpretare al secţiunii Un Certain Regard (pentru prestaţia din filmul "Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii", de Cătălin Mitulescu), pentru ca 2007 să fie anul unei duble victorii: Palme d'Or pentru "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", de Cristian Mungiu, şi premiul Un Certain Regard pentru "California dreamin' (nesfârşit)", de Cristian Nemescu. Anul 2008 a adus încă un Palme d'Or pentru România, de data aceasta pentru scurtmetrajul "Megatron" de Marian Crişan. În 2009, Corneliu Porumboiu a fost dublu premiat la Un Certain Regard, pentru "Poliţist, adjectiv" - premiul juriului şi premiul FIPRESCI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici