Filmul mexican "Despues de Lucia", câştigătorul secţiunii Un Certain Regard la Cannes 2012 - VIDEO

Filmul mexican "Después de Lucia" de Michel Franco a primit, sâmbătă, premiul Un Certain Regard la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes (16 - 27 mai), informează site-ul oficial al evenimentului.

165 afișări
Imaginea articolului Filmul mexican "Despues de Lucia", câştigătorul secţiunii Un Certain Regard la Cannes 2012 - VIDEO

Filmul mexican "Despues de Lucia", câştigătorul secţiunii Un Certain Regard la Cannes 2012 (Imagine: Shutterstock)

Premiul special al juriului Un Certain Regard i-a revenit peliculei "Le Grand Soir" de Benoît Delepine şi Gustave Kervern. Premiul pentru interpretare a fost împărţit de actriţele Suzanne Clement din filmul lui Xavier Dolan, "Lawrence Anyways", şi Emilie Dequenne, pentru rolul din filmul "A Perdre la Raison" de Joachim Lafosse.

Menţiunea specială a juriului i-a revenit filmului "Djeca/ Children of Sarajevo" de Aida Begic.

Juriul care a decis câştigătorii a fost compus din Tim Roth (preşedinte), actriţa franceză Leïla Bekhti, şefa departamentului de cinema la Centre Pompidou şi directorul artistic al Festivalului de Film din La Rochelle - Sylvie Pras, regizorul şi producătorul francez Tonie Marshall şi criticul Luciano Monteagudo din Buenos Aires.

"Am descoperit o selecţie de filme extraordinară în ceea ce priveşte calitatea sa şi forţa de exprimare. Deliberările noatre au fost foarte pline de pasiune şi putem spune că cineaştii nu ne-au dezamăgit nici măcar o dată", a declarat Tim Roth.

În secţiunea Un Certain Regard, ce face parte din selecţia oficială a Festivalului de la Cannes, au fost prezentate 20 de filme.

Festivalul se încheie duminică cu o gală de decernare a premiilor, în care va fi anunţat marele câştigător de anul acesta al trofeului Palme d'Or, dintre cele 22 de filme din competiţia oficială.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici