Filmul românesc #dogpoopgirl a obţinut „Marele premiu pentru cel mai bun film” la Festivalul de la Moscova. Lungmetrajul este inspirat din fapte reale

  • #dogpoopgirl, debutul în lungmetraj al regizorului Andrei Huţuleac, spune povestea Alinei Moga, devenită peste noapte persona non grata după ce câinele ei defechează la metrou.
  • Scenariul, scris „din mijlocul unei iremediabile frici legate de puterea internetului”, este inspirat din fapte reale, petrecute în Coreea de Sud, în 2005.
  • Filmul a intrat în competiţia oficială a Festivalului de Film de la Moscova şi a obţinut trei premii, printre care şi cea mai valoroasă disticţie.
2468 afișări
Imaginea articolului Filmul românesc #dogpoopgirl a obţinut „Marele premiu pentru cel mai bun film” la Festivalul de la Moscova. Lungmetrajul este inspirat din fapte reale

#dogpoopgirl, la Festivalul de Film de la Moscova

Filmul #dogpoopgirl, lungmetrajul de debut al regizorului Andrei Huţuleaca, produs de Dan Chişu, a fost distins cu trei premii la Festivalul de Film de la Moscova: „Marele premiu pentru cel mai bun film”, „Premiul de interpretare feminină” şi „Premiul criticii din Rusia”. 

#dogpoopgirl a avut premiera internaţională la Competiţia Oficială a celei de-a 43-a ediţii a Festivalului de Fillm de la Moscova, alături de filme din Norvegia, Japonia, Italia, Spania, Iran şi Cuba.

O co-producţie DaKino şi DIUD, filmul îi are în distribuţie, printre alţii, pe: Andreea Grămoşteanu, Tudor Istodor, Cezar Antal, Paul Chiribuţă, Coca Bloos, Carol Ionescu şi Mircea Gheorghiu.

Turnat în doar 18 zile, #dogpoopgirl spune povestea Alinei Moga, angajata unei bănci din Capitală, devenită peste noapte persona non grata după ce câinele ei defechează pe podeaua unui vagon de metrou iar un adolescent aflat la faţa locului fillmează întregul incident cu telefonul mobil. Scenariul este inspirat din fapte reale, petrecute în 2005, în Coreea de Sud.

„Am scris scenariul din mijlocul unei iremediabile frici legate de puterea internetului. Mă paralizează forţa distructivă a mulţimilor. Spaţiul on-line este noua piaţă publică în care oamenii se împart mai întâi în buni şi răi după care se anihilează reciproc. Viaţa capătă pe zi ce trece dinamica unui joc pe calculator. Am vrut să spun o poveste în cheie comică despre aceste lucruri tocmai ca să-mi exorcizez această frică, aşa cum îi desenezi unui copil monstrul de sub pat îmbrăcat în rochiţă ca să îl linişteşti înainte de somn. Profit de ocazie ca să-mi reamintesc, atât mie cât şi tuturor celor care trăiesc aceste vremuri absurde, că simpla prezenţă a rochiţei nu face monstrul mai puţin periculos”, spune Andrei Huţuleac, regizorul filmului.

Producătorul fillmului, Dan Chişu a declarat înaintea competiţiei: „Mă bucur că după atâtea luni de muncă, valoarea filmului este recunoscută prin această selecţie la Festivalul Internaţional de Film de la Moscova. Un regizor, mai ales la început de drum, are nevoie de astfel de confirmări pentru a şti că este pe drumul cel bun. Cu toate astea, cea mai mare reuşită va fi dacă, în mijlocul acestui haos pandemic, vom reuşi să dăm drumul filmului în cinematografe. RE-întâlnirea cu publicul este, de fapt, confirmarea supremă de care întreaga breaslă are nevoie.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici